На Житомирщині зафіксовано новий спалах гепатиту А: було виявлено та госпіталізовано 17 хворих

За повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, спалах захворюваності зафіксований серед учнів Кмитівської спецшколи-інтернату Коростишівського району.

При проведенні епідеміологічного розслідування в осередку контактних дітей по класах обстежено на Ig M до HAV, в результаті чого було виявлено та госпіталізовано 17 хворих. У п’ятьох з них перебіг захворювання легкого ступеня тяжкості, у 12-х – середнього.

Наразі в спецшколі-інтернаті проводяться протиепідемічні заходи: для лабораторних досліджень відібрані зразки питної води, обстежені контактні учні та персонал, проведена дезінфекція приміщень.

Нагадаємо, що попередньо спалахи вірусного гепатиту А були зафіксовані в Черняхівському та Ємільчинському районах.

В Зороківському козацькому ліцеї Черняхівського району виявлено 11 хворих дітей, в Ємільчинському районі на гепатит А захворіли 9 жителів села Миколаївка, серед них – одна дитина.

Станом на 25 жовтня в обласній дитячій клінічній лікарні з діагнозом гострий вірусний гепатит А перебуває 8 дітей: 5 з Черняхівського району (4 з ліцею), 1 дитина з с. Березівка Житомирського району, 2 - з Пулинського району, цитують завідуючу дитячим інфекційно-боксованим відділенням обласної дитячої клінічної лікарні Ольгу Марченко в управлінні охорони здоров'я облдержадміністрації.

Вікова категорія хворих - від 6 до 15 років. Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області та ДУ «Житомирський лабораторний центр МОЗ України», пише прес-служба облдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРАВИЛА, ЯКІ УБЕЗПЕЧАТЬ ВАС І ВАШУ ДИТИНУ ВІД ГЕПАТИТУ А

Последнее изменение Среда, 26/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework