×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Командир 30-ї бригади: У бригаді сьогодні 54 загиблих. Серед них 2 самогубства та 1 ДТП

24 вересня, відбулася прес-конференція з новим  командиром 30-ї окремої механізованої бригади — підполковником Віталієм Якубовим. Попереднього командира — Олександра Нестеренка — призначено 1-им заступником командира 8-го армійського корпусу. Міський голова Володимир Загривий назвав цей факт контрударом по чутках, брехні, базіках і, навіть, шпигунах.

Цього тижня новопризначений комбриг відбуває на Схід України, де разом з підлеглими вже воював у зоні АТО. Володимир Іванович передав 50 комплектів нової військової форми для військовослужбовців 30 ОМБр.

Про це повідомляється на сайті Новоград-Волинської міської ради.
Як розповів Віталій Олександрович, нині практично усі підрозділи бригади знаходяться у пункті постійної дислокації та відновлюють боєздатність на полігоні, щоб найближчим часом продовжити ви­конання бойових завдань.
— Морально-бойовий дух — задо­вільний, хоча окремі питання залишають бажати кращого. Обстановка в армії зараз стабільна, є кому працювати і над чим працювати. Будемо робити усе можливе і неможливе, щоб наша держава залиша­лася нашою.
На запитання журналістів командир відповів по-військовому стримано. Сказав, що російська пропаганда зробила свою справу — території, південніше від Лугансь­ка, є противниками усього українського. Ті, хто залишилися там, працюють лише за гроші.
Волонтерська робота — це те, що найкраще підтримує патріотичний дух народної армії. Так, вважають військові, її слід називати. Командир запевнив, що уся допомога потрапляє до бійців. Проблем з харчуванням, бронежилетами і, навіть, технікою, хоч і після капремонту, немає.
«Ті, хто не хоче воювати, краще нехай не воюють. У нас достатньо людей, які готові захищати свою державу. Краще мати надійних і підготовлених, аніж навпа­ки». Щодо чуток про втечу керівництва під Степанівкою, командир відповів: «Якщо керівництво втікало, то чомусь виходило останнє звідти. Після нього виходив лише один підрозділ. У нас багато людей, які, щоб виправдати себе, інших вирішили об­лити брудом».
За офіційними даними, у бригаді сьогодні 54 загиблих (51 — у зоні АТО, 2 самогубства та 1 ДТП, що сталися вже після повернення додому). З полону звільнений 21 військовослужбовець, залишилося — 12. Щодо передислокації «30-ки» у інші області — наразі це лише чутки. Коли закінчиться війна? «Усе за­лежить від політичних рішень,» — сказав Віталій Якубов.

n290914752

n290914752 1

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework