Чиї скелети знайдено на городищі?

Звягельчанин Дмитро Макаров цими днями вирішив зробити фото осіннього пейзажу за містом і наткнувся на… кістки. 

Про це він розповів «Звягелю», коли виявив неочікувану знахідку на історичному городищі (за офійними даними, звідси починаються згадки про спалений Данилом Галицьким за непокору Звягель):
— Люблю фотографувати, вирішив зробити нові знімки у мальовничій місцевості. Аж тут наткнувся на жахливе видовище — залишки скелетів…
Разом із фотокореспондентом ми виїхали на городище, де на власні очі переконалися, що факт дійсно має місце. На смузі завдовжки декілька метрів «повиринали» із землі рештки, що цілком схожі на людські! Видовище, відверто кажучи, не з приємних — бачити розкидані черепи і кістки...
— Я воював у АТО, знаю ціну людському життю. Тому вирішив розповісти журналістам, бо, кому б не належали ці останки, їх потрібно по-людськи захоронити. До того ж, це історія нашого міста!
Подробиці історичних подій 1257 р. (перша літописна згадка про наше місто) сучасникам значною мірою допомогли відтворити археологічні експедиції на городищі. На залишках попелища свого часу було знайдено скарби, що стали експонатами краєзнавчого музею. Розповідають, що «чорні» археологи продовжують тут копати, шукаючи поживу для власної кишені.
Шукачі скарбів чи дощ, який розмив землю, — що стало причиною того, що кістки опинилися на поверхні землі, — наразі невідомо. Найближчим часом із цього приводу пообіцяла надати коментар Олена Жовтюк, директор краєзнавчого музею.

Последнее изменение Воскресенье, 30/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework