Конкуренція Хелоуіну. В обласній бібліотеці для дітей житомиряни відзначали "Свято гарбуза"

Діти та дорослі, які відвідали свято "Їде гарбуз’ОК на ярмар’ОК" дізнатися цікаві факти з історії проведення свята врожаю, під час якого в Україні шанували хазяїна городу – гарбуза.

Також гості свята долучилися до театру-імпровізацій АРТ-групи бібліотеки "Кошик господині". Майстри обласної мистецько-культурної спілки "Мистецьке Полісся" влаштували майстер-класи з лозоплетіння, декупажу на дощечках, створення аплікацій та прикрас із зображенням гарбуза. Ще проводилися уроки з виготовлення сувенірів у різних техніках з гарбузовим насінням та різноманітними аксесуарами, передає Житомирська хвиля. 

"Свято гарбуза" у певному сенсі є ще й українським аналогом Хелоуіну, вважає майстриня народної творчості і очільниця спілки «Мистецьке Полісся» Ганна Івченко. Але в нашій традиції воно називалося "Святом урожаю", акцентує майстриня: "Чули, що всі розповідають про Хелоуін як західне свято. Я хотіла сказати вам, що народні майстри – за відродження традицій і обрядів. За відродження всього традиційно українського. І у нас теж було таке свято! Але у нас його називають Святом гарбуза, або ж Святом урожаю". Найбільше свято в обласній бібліотеці для дітей сподобалося наймолодшим його гостям, адже на ньому вони змогли якнайкраще проявити свої творчі здібності: "А ви чому будете вчитися? – Я хочу якісь поробки цікаві. – А ти? – А я хочу щось з бісеру. – Тобі бісер подобається… А тобі що подобається? – Мені пордобається таке, щось саморобне. Вручну". – розповідають діти.

Зазначимо, що крім обласної бібліотеки для дітей організаторами свята були громадські активісти спілки "Мистецьке Полісся" та Житомирської обласної молодіжної організації "Паритет".

Последнее изменение Среда, 02/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework