Гастрольний театр та житловий будинок без адреси: Коли завершиться будівництво скандальної багатоповерхівки?

Історія з унікальним об’єктом культури – Гастрольного театру у Житомирі, розпочалася ще 30 років тому років, коли на території парку культури й відпочинку ім. Ю.Гагаріна виникла ідея побудувати театр. 

Проте за чотири роки будівництва його призупинили, побудувавши відсотків 60, а з розпадом СРСР будівлю і зовсім закинули. У 2005 році, після того як власником недобудови стає Київське товариство «Інвестиційні технології», будівництво було вирішено перепрофілювати в універсальний розважальний центр. З того часу минуло майже 10 років, та житомиряни не тільки не дочекалися гастрольного театру, а й обіцяного розважального центру.

Зараз на цій території «виросла» багатоповерхівка. Але і досі в цій історії багато не поставлених крапок. Як розповідає колишній перший заступник Житомирського міськвиконкому, заслужений будівник України житомирянин Володимир Нікулін, гастрольний театр мав би бути власністю парку, адже для його будівництва у парку було забрано 6 тис. кв. м території й додатково знесено 2 д\с і 8 житлових будинків. Завдяки цьому й одержали 15 тис. кв. м, на якому і розпочали будівництво. Згодом, цей об'єкт з власності міськвиконкому передали у власність облвиконкому. Майже відразу частину території було передано приватному підприємству та були побудовані гаражі.

Тут звели багатоповерхівку. Пізніше виникла нова проблема, житомирський виконком відмовлявся присвоювати адресу новобудові, тоді коли вже інвестори купили там квартири. У членів виконкому на це були свої аргументи – дім зведений незаконно у парковій зоні на місці, де збирались будувати гастрольний театр. Проте Сергій Сухомлин вирішив, що від незаконних дій забудовника не повинні страждати люди, тому адресу цьому будинку все ж присвоїли.

У грудні 2013 року було заборонено управлінням архітектури та дизайну міського середовища надавати містобудівні умови та обмеження на забудову цієї ділянки. Поправки були внесені в 2016році. Вищезгадану заборону було виключено за умови укладення тристоронньої угоди, за якою мінімум 300 кв. м житла буде передано учасникам АТО.

Повернулися до питання багатоповерхівки на Старому бульварі, 14 і 2 листопада, на засіданні виконавчого комітету Житомирської міськради.
Саме тоді, члени виконкому мали затвердити текст угоди із фірмою-забудовником. На цьому наполягали представники ГО «Атошник». Втім текст угоди викликав суперечку.

Нині забудовник має передати у власність учасників АТО як мінімум 300 кв. м житла, а також здійснити облаштування зони відпочинку, будівництва об'єктів соціальної інфраструктури, дитячих спортивних майданчиків, пішохідних зон, майданчиків для збору сміття, місця для вигулу собак, парковки автомобілів, загальною вартістю на 2,5 млн грн.

На останньому засіданні виконавчого комітету, який відбувся 2 жовтня, Руслан Годований зауважив, що договір, який був укладений засновником щодо передачі 300 кв. м житла атошникам, настільки «сирий», що членів виконкому розводять "як кошенят". У договорі має бути чітко прописано – «не менше 300 кв. м», а отримати їх повинні в першу чергу, не в другу і не в третю. Крім того, присутніх збентежило, що у публічному договорі прописано «сторони зобов’язуються не розголошувати конфіденційну інформацію» адже такого бути в принципі не повинно.

Представник компанії забудовника Олена Гавриш переконала всіх, що, коли фірма отримає дозвіл на містобудівні умови, квартири учасникам АТО будуть виділені обов’язково.

Проте квартир залишилося не багато. Що буде далі, покаже лише час.

Последнее изменение Пятница, 04/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework