×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Село на Житомирщині опинилося в ізоляції

Мешканці села Добриня Хорошівського району вийшли на акцію протесту. Люди перекрили в’їзд і виїзд із населеного пункту, насамперед, через незадовільний стан доріг. Насправді, від села Ємилівки до Добриня доїхати нині вкрай важко через вибоїни.


— Вимагаємо, щоб звернули увагу на цю проблему, адже не ходять автобуси, хліб також відмовляються привозити, — розповідає депутат Іршанської селищної ради Аліна Зіневич. — Через це навіть змушені були перервати навчання в школі. Перевізники відмовляються надавати послуги. Свого часу в нас була найбагатша сільська рада району. Ми допомагали іншим. А сьогодні…

За словами виконуючої обов’язки старости села Світлани Булиги, до Житомира дістатися і повернутися назад впродовж одного дня дуже важко. А до Хорошева сполучення відсутнє понад дев’ять років.

— Скільки просили, скільки добивалися, — говорить Світлана Євгенівна. — Я ж не в дитячий садочок звертаюся. Хочу, щоб нас почули, звернули увагу на наші проблеми. Спасибі селищному голові Анатолію Раку, за сприяння якого нам виготовили печатку. Якщо б її не було, то за будь-якою довідкою люди вимушені були б до Іршанська долати близько 18 кілометрів.

Не стримувала обурення мешканка села Тетяна Боровська, котрій постійно доводиться відвозити доньку мотоциклом до Іршанська, звідки дівчина їде на навчання до Житомира. Вечором, щоб забрати доньку, жінка знову вимушена сідати на мотоцикл.

— Раніше і маршрутки ходили, — говорить Тетяна Боровська. — А нині всі від нас відмовляються.

Керівництво селищної та районної влади добре знає про ситуацію, що склалася в селі.

Не знімаючи з себе відповідальності, Іршанський селищний голова Анатолій Рак усе-таки вважає дивним той факт, що до створення об’єднаної територіальної громади в Добрині питання ремонту доріг так гостро не стояло, незважаючи на те, що багатотонні вантажні автомобілі роками руйнували дорогу.

— Три-чотири роки тому дорога була такою, що колеса відпадали, — каже Анатолій Рак. — Нині легко запитувати, чому за один рік після створення об’єднаної територіальної громади її не полагодили. Проектно-кошторисна документація, що була, виготовлена свого часу в Добрині, не відповідає вимогам. Та й укладати асфальт — нереально.

Протягом цього року за спільною домовленістю з підприємцями, депутатом районної ради Іваном Бондарем, дорогу постійно оновлювали. Розпочати ремонт покриття цієї осені шляховики не змогли. Утримання дороги від Добриня до Ємилівки — прерогатива служби автомобільних доріг області. Селищна рада не відмовляється допомагати, але Анатолій Рак вважає, що спрямовувати кошти з бюджету селищної ради на проведення тут ремонтних робіт — неправильно та протизаконно. Дорога руйнується через вантажівки. Це не 100 метрів покриття, а декілька кілометрів. Річного бюджету селищної ради не вистачить на її ремонт. А навчання в школі пообіцяли відновити обов’язково, забезпечивши підвезення учнів.

Згодом Аліна Зіневич подзвонила в редакцію та поінформувала, що в Добрині відбувся схід села за участю керівників місцевих підприємств, представників органів влади. Було вирішено, що кожне підприємство закуповуватиме щебінь відповідної фракції для підсипання 11 кілометрів дорожнього покриття від Ємилівки до Добриня. Ремонтні роботи виконуватиме районне дорожнє управління, машини тимчасово їздитимуть на кар’єри через територію Малинського району.

У подальшому сподіваються влаштувати чорно-щебеневе покриття з бітумним просоченням.


Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

 

news.dks.com.ua

Последнее изменение Пятница, 25/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework