«У річці Тетерів виявлено ряд порушень з приводу незаконної експлуатації водосховища» - Олександр Фещенко

10 вересня житомиряни зареєстрували петицію щодо заборони промислової ловлі риби на річках Тетерів, Гуйва та Гнилопять.

Рівно через 2 місяці петиція зібрала необхідну кількість підписів та отримала відповідь.

«Звертаємо Вашу увагу, що повноваження Житомирської міської ради розповсюджуються на об’єкти, які знаходяться в адміністративних межах м. Житомира. Разом з тим інформуємо, що питання промислового вилову риби знаходиться в компетенції Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Житомирській області, яке підпорядковане Державному агентству з рибного господарства України.

За результатами звернень громадян та інформації висвітленої в засобах масової інформації, Житомирською місцевою прокуратурою було виявлено ряд порушень вимог діючого законодавства з приводу незаконної експлуатації водосховища «Житомирське» в басейні р. Тетерів в межах м. Житомира Житомирського району та вилучення водних біоресурсів (вилов риби) у значних обсягах.

В зв’язку з погодженням управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Житомирській області режиму рибогосподарської експлуатації водосховища «Житомирське», направлено позов до Житомирського окружного адміністративного суду. Постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 04.10.2016 року позов місцевої прокуратури задоволено.

На даний час в інтересах громадськості, місцевою прокуратурою направлено чергову позовну заяву до Житомирського окружного адміністративного суду, уже стосовно визнання незаконним погодження експлуатації водосховища «Відсічне», розташованого на р. Тетерів в районі сіл Тетерівка-Корчак-Перлявка Житомирського району Житомирської області.

На підставі викладеного вище повідомляємо, що контроль за вирішенням даного питання залишається за Житомирською місцевою прокуратурою» - написав Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Фещенко.

Окрім цього у відповіді зазначено, що питання експлуатації водних об’єктів, а саме: р. Гуйва і р. Гнилоп’ять до повноважень Житомирської міської ради не належить.

 

Последнее изменение Пятница, 25/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework