Микола Череднік: місцева влада має припинити фінансувати газету «МІСТО» за гроші житомирян

Декілька місяців у Житомирі досить активно обговорюється питання щодо припинення фінансування комунальної газети «МІСТО».

Газета, яка є рупором влади та повністю залежить від неї, не повинна утримуватися за гроші пересічних мешканців. Якщо окремі політики хочуть мати «власну» газету, нехай фінансують її за власні кошти, а не за кошти платників податків.

Більше 250 житомирян підтримали петицію з вимогою припинити фінансування комунальної газети з бюджету Житомира. На це міська влада відповіла, що, виявляється, це трудовий колектив вирішив до 2018 року отримувати кошти з бюджету. Більш недолугої та непрофесійної відповіді уявити важко. В першу чергу, це говорить про низький рівень компетенції окремих чиновників міської ради. Саме ці чиновники знайшли львівського «фахівця», який вдало зміг освоїти мільйон гривень з бюджету міста та кинути газету напризволяще. Ніхто з посадових осіб відповідальності за це так і не поніс.

За цілий рік нова влада так і не спромоглася відповідно до Закону України розпочати процес роздержавлення газети.

В той час, коли більшість населення від недолугості Уряду та парламенту продовжує зубожіти та перетворюватися на жебраків, місцева влада витрачає мільйони на утримання газети.

Більшість мешканців міста навіть не знають про існування такої комунальної газети, частина тиражу якої йде на макулатуру.

Враховуючи ситуацію, яка склалася, єдиним правильним рішенням є припинити фінансувати комунальну газету з бюджету. В Житомирі є газети, які самі на себе заробляють, отже ринок існує. Якщо газета «МІСТО» справді є цікавою та корисною, вона зможе існувати незалежно від бюджетних коштів як інші комерційні газети. Якщо газета є некорисною та непотрібною, то і кошти на неї витрачати не варто.

Гроші, які зараз витрачаються на фінансування нікому непотрібної газети, краще спрямувати на покращення у місті освіти, медицини, якості води, міського транспорту. На те, що принесе користь місту, а не додаткове сміття на вулицях міста.

 

Микола Череднік

 

Последнее изменение Среда, 30/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework