Обласний краєзнавчий музей вийшов на завершальну стадію погодження документів щодо ремонту будівлі житомирського Магістрату

За словами нинішнього очільника музею Романа Насонова, погодження всіх необхідних органів по проекту вони вже мають. 

Далі йде останній, але важливий етап – проходження комплексної експертизи. І вже потому музей подаватиме свою пропозицію на сесію обласної ради про виділення коштів на завершення внутрішніх ремонтних робіт в Магістраті, передає Житомирська хвиля.

За нинішніми мірками на реалізацію цієї задумки необхідно буде півтора мільйона гривень. Однак, насправді коштів знадобиться ще більше, каже Роман Насонов:

"Ці кошти будуть спрямовані виключно на завершення ремонтних робіт. І це не останній раз, коли музей буде виносити це питання про виділення додаткових коштів, оскільки нам потрібне обладнання, розробка художнього рішення по кожному залу, оскільки там планується розміщення історичного відділу – від археології до нинішніх трагічних подій, які, на жаль, зараз відбуваються на сході України. Тому для таких залів і, враховуючи те, що практично кожен експонат потребує своєї якоїсь там підставки, подіуму, вітрини – напільної, настінної; а також залежно від того художнього рішення , яке прийме художник, це теж будуть немалі кошти".

Нагадаємо, історія з ремонтом Магістрату тягнеться вже більше десяти років. З 2005 по 2008 роки на ці цілі було витрачено майже два з половиною мільйони гривень, що дозволило виконати 90% робіт – залишився лише ремонт першого поверху і підвалу. Однак роботи законсервували. Зі слів Романа Насонова, востаннє до них поверталися у 2012 році – тоді запланований обсяг робіт можна було виконати за 600 тисяч гривень, нині ж, враховуючи зміну цінової політики, треба півтора мільйона.

Двохповерховій будівлі магістрату вже більше двохсот років, і вона є пам’яткою архітектури. Зводили її як адміністративне приміщення, у якому засідав градоначальник Житомира і його управління. Будівля пережила дві війни і революцію, певний час у приміщенні працювали м'ясні павільйони, потім його перепрофілювали під житловий будинок. І лише у часи незалежності приміщення де-факто перейшло у розпорядження обласного краєзнавчого музею.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригоди Равшана та Джамшута в Житомирі, або як ремонтують МагістратПригоди Равшана та Джамшута в Житомирі, або як ремонтують Магістрат

Последнее изменение Среда, 07/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework