На Житомирщині прокуратура вкотре довела незаконність виданих київському підприємству дозволів на вилов риби у водосховищах

За позовом Житомирської місцевої прокуратуриЖитомирським окружним адміністративним судом визнано незаконними та скасованопогодження режиму експлуатації водосховища «Відсічне», а також реєстрацію Декларації відповідності матеріально-технічної бази цього товариства вимогам,видане київському підприємству. 

Таким чином водосховище, яке служить длязабезпечення технічного і питного водопостачання жителів міста Житомира та підприємств, використовуватиметься суто за цільовим призначенням. Інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

Як повідомлялося раніше, посадові особи Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в областіу лютому 2016 року протиправно надали київському підприємству дозволи для вилову риби на водосховищі«Відсічне». Відповідні документи було виготовлено з порушенням вимог чинного законодавства, без погодження Житомирської міськради щодо використання водосховища для інших цілей.

Незаконна діяльність товариства на водосховищі, пов’язана із виловом водних біоресурсів у значних розмірах, із використанням заборонених знарядь лову, викликала обурення громадськості, яка звернулася до прокуратури за захистом порушених прав.

Житомирською місцевою прокуратуроювжито заходів представницького характеру та поновлено законність щодо цільового використання водосховища, а також захищено інтереси громади.

Нагадаємо, що за принципової позиції прокуратури судом визнано незаконними та скасованонадані Управлінням аналогічні погодження щодо режиму експлуатації (промисловий вилов риби) цьому ж підприємству ще одного водосховища «Житомирське», цільове призначення якого – питне і технічне водопостачання.

 

Последнее изменение Пятница, 09/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework