Рятувальники фіксують перші пригоди на замерзлих водоймах

Цьогорічна зима вже подарувала Житомирщині перші сніги та перший лід на водоймах області. Прикро, що саме ця крига найпідступніша, але вона рідко зупиняє виходити на неї затятих рибалок та шукачів гострих відчуттів.

Загалом протягом минулої зими на водних об’єктах області загинуло 6 осіб, серед яких і 1 дитина. Вже з 1 грудня поточного року зафіксовано два випадки утоплення людей.

Про це повідомляє У ДСНС України у Житомирській області.

Один із них стався у с. Пряжів Житомирського району 5 грудня. Провалившись у замерзлу водойму, загинув 45-річний чоловік. Того дня він йшов до своєї дружини на роботу. Зайшов до магазину купити продуктів і набрав на мобільний жінку сказати, що буде за декілька хвилин. Проте через обіцяний час чоловік не з’явився. Дружина забила на сполох і разом із селянами відправилась на пошуки. Вони відслідкували його дії від дому до роботи і припустили, що він міг скоротити свій шлях через місцеву замерзлу водойму. На жаль, їх здогадка пізніше підтвердилася. Фахівці Житомирської обласної рятувальної служби на воді, обстеживши дно місцевої водойми, виявили тіло потопельника та вилучили його на берег. Ймовірно, коли чоловік провалився у воду поряд не було людей, тому своєчасно йому допомогти так і не вдалося.

А от рибалка із смт Народичі «народився під щасливою зіркою». Під час рибалки на річці Уж, що покрилась першою кригою, на відстані 10 метрів від берега, він провалився у крижану воду. Очевидцями пригоди стали перехожі, які й викликали рятувальників. Без перебільшення, надзвичайники врятували 46-річного рибалку, ризикуючи власним життям. Повзком по тонкій кризі вони дісталися до постраждалого та підтягнули його до берега. Вже без свідомості чоловіка одразу передали медикам, які госпіталізували його до Народицької центральної районної лікарні.

Зважаючи на зазначене, рятувальники звертаються до населення: запам’ятайте! За умов крихкої криги, вихід на неї, а тим паче риболовля, вкрай небезпечні, адже це може стати причиною трагічних наслідків. Ні в якому разі не виходьте на тонку кригу, адже необдумана поведінка може загрожувати вашому життю. Розкажіть дітям, що лід на водоймах надто крихкий і достатньо лише одного кроку аби опинитися у воді. Бережіть своє життя і в разі нещасного випадку негайно телефонуйте за номером «101».

Последнее изменение Понедельник, 12/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework