×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

У Коростишівському районі органами прокуратури подано касаційну скаргу до Вищого господарського суду України

З метою припинення незаконного користування лісовими насадженнями у Коростишівському районі органами прокуратури подано касаційну скаргу до Вищого господарського суду України.

Органами прокуратури 05.12.2016 подано касаційну скаргу до Вищого господарського суду України на рішення Київського апеляційного господарського суду та суду першої інстанції, якими відмовлено у задоволенні позову прокуратури області щодо визнання недійсним договору довгострокового тимчасового користування лісовими насадженнями площею 6,6 га на території Коростишівського району. Про це повідомляє прокуратура Житомирської області.

Йдеться про те, що у лютому 2016 року обласною державною адміністрацією неправомірно передано у користування приватному підприємцю 6, 6 га лісу на території Старосілецького лісництва «ДП Коростишівський лісгосп АПК» обласного КП «Житомироблагроліс» терміном на 49 років із щорічною орендною платою 1 долар США за 1 га.

Зокрема, землю лісового фонду надано з порушенням Лісового та Земельного кодексів України, без дотримання законодавчо визначеної процедури передачі у довгострокове тимчасове користування лісів та без визначення у встановленому законом порядку плати за спеціальне використання лісових ресурсів.

Діяльність органів прокуратури при захисті інтересів держави та громадян в судовому порядку ґрунтується на засадах принциповості та послідовності.

Відтак, крапку у спорі щодо законності користування земельними лісовими ділянками у Коростишівському районі остаточно мають поставити суди касаційної інстанції.

Нагадаємо, що цьогоріч касаційною інстанцією вже підтримано доводи прокуратури з аналогічного спору щодо незаконної передачі у користування лісових насаджень за мізерною та довільно встановленою ціною у Коростенському районі. Позов прокуратури задоволений, договір визнано недійсним та зобов’язано відповідача повернути до комунального лісогосподарського підприємства майже 10 га лісу, за які він щороку сплачував «величезну» суму - 20 доларів США.

Последнее изменение Суббота, 17/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework