Прокуратура ініціює проведення службового розслідування щодо директора КП Житомирської міської ради

Житомирською місцевою прокуратурою забезпечено розгляд у суді адміністративного протоколу про вчинення директором комунального підприємства Житомирської міської ради адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією.

Постановою Богунського районного суду м. Житомира керівника комунального підприємства визнано винним у порушенні вимог ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» та притягнуто до відповідальності у виді штрафу у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 3400 грн, повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Йдеться про те, що директор комунального підприємства, будучи посадовою особою юридичної особи публічного права, порушив вимоги антикорупційного законодавства та прийняв рішення, не повідомивши міську раду про наявність у нього реального конфлікту інтересів.

Зокрема, директор у квітні 2015 року видав наказ про прийняття на роботу у комунальне підприємство своєї дружини, а в подальшому систематично, протягом п’яти місяців видав та підписав ще п’ять наказів про її преміювання.Таким чином, достовірно знаючи про наявність реального конфлікту інтересів, неодноразово приймав протиправні рішення, не повідомивши про свої дії безпосереднього керівника.

Водночас, притягнення до юридичної відповідальності посадовця не виключає у подальшому наявності у його діях потенційного, та, за певних умов, реального конфлікту інтересів між службовими повноваженнями та інтересами підлеглої працівниці – його дружини.

З огляду на це, Житомирська місцева прокуратура внесла подання міському голові м. Житомира про вирішення питання щодо проведення службового розслідування за фактом вчинення керівником правопорушень, пов’язаних із корупцією, та вжиття дієвих заходів для усунення причин і умов, що призвели до них.


Последнее изменение Среда, 11/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework