Дідівщина та «совкові» традиції у Житомирі: Що відомо про ситуацію з курсантами №199 навчального центру ВДВ

Обговорення військового скандалу у Житомирі набирає обертів.

Нагадаємо, 9 січня курсантів №199 навчального центру ВДВ у мороз відправили на вулицю для того щоб виконати забаганку капітана «Улітко», а саме збудувати зі снігу зупинку громадського транспорту та протитанкові вежі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала волонтер Ольга Олександрівська.

«Вони роблять зупинку зі снігу. Автобусну. Чому вони її роблять? Бо бухий капітан зателефонував і поставив бойове завдання курсантам зробити зупинку зі снігу. Я не жартую. Коли запитали, навіщо, капітан відповів, що така його примха. Курсантів у свій вихідний, в мороз, після кількагодинного прибирання снігу вивели за територію частини та наказали робити зупинку зі снігу. А потім додати з боків по протитанковій башті. Зі снігу. Курсанти зробили їх у вигляді равликів на честь прізвища «креативного» капітана Улітко», - пише Ольга.

Відповідно до ситуації, житомирські волонтери та активісти поділилися на два табори. Одні стверджують, змістити акценти, мовляв - це просте прибирання території, інші вважають, що винен капітан потрібно його покарати.

«Ввечері телефон обривають з приводу снігових зупинок з равликами. Житомирські волонтери кажуть, що капітан Улітко був тверезий. Є вже інша точка зору: мовляв, прибирали курсанти, яких таким чином наказали вночі через їхню поведінку. Ніби Улітко переводять у Краматорськ через цей інцидент» - пише на своїй сторінці у Facebook депутат Житомирської обласної ради Олена Галагуза.

Звичайно, як і в будь-якому військовому скандалі не обійшлось без участі сепаратистів. Зокрема, волонтера Ольгу Олександрівську, назвали «сепарской девицей».

«После сегодняшнего дня вывод один. Командующему ВДВ не завидую, но Центр ВДВ надо проверить на «сепаров». Так в одной из бригад ВДВ говорили всем про сепара. Никто из руководства не хотел слышать и вот результат -1 патриот и теперь суды. Теперь дежавю. Все говорят про сепара и мы видим результат, публикация во всех российских СМИ и сайтов ДНР (ЛНР). Почему мы вычислили быстро, а службы 2 дня ждут. Город полон «безязыковых», а мы дальше продолжаем про улиток» - написала на своїй сторінці у Facebook активістка Ірина Коцюба.

Зокрема, житомирські волонтери, учасники громадських організацій у зверненні виставили свою точку зору, щодо ситуації. У документі йдеться про штучно створений на сторінках соціальних мереж та у ЗМІ розголос, мовляв погодні умови спричинили проблеми, тому командування «попіклувалось», щоб не було ускладнень на шляхах, залучивши молодший курсантський склад.

«Идиотская ситуация сложилась вокруг боевого офицера. Кто-то искусственно раздул из мухи слона и сепарские СМИ дружно подхватили. Снега выпало действительно много и нормальный командир позаботился о том, чтобы возле воинской части своевременно был убран снег. Нашлись пару курсантов, которые посчитали уборку снега ниже своего достоинства и раздули из этого целый цирк в социальных сетях. Когда выпало много снега ни с кого не упала корона и все позаботились о том, чтобы возле себя было чисто. Мы, разобравшись в ситуации, в этом письме выложили свою позицию. Надеемся на поддержку общественности», - написав на своїй сторінці у Facebook волонтер, активіст «Рух Автомайдан Житомир» Валерій Арушанян.

Окрім вище наведених позицій, житомирянами було створено ще ряд виправдань для капітана Улітко.

Як було відомо, командувач віддав наказ про «прибирання території» телефоном. При цьому курсанти зробили висновок про сп'яніння по голосу та логічності викладу тексту капітаном. Отже, достовірно не підтверджено у якому стані був капітан на момент дзвінку. У свою чергу експертиза підтвердила, що на момент медичного огляду капітан Улітко був тверезий. «Те, що капітан був під час цього тверезий, аж ніяк не змінює факту того, що відбулося», - пише волонтер Ольга Олександрівська.

Серед версій також, так би мовити, підстава капітана курсантами. «Ті ж коментатори паралельно пишуть про те, що це хлопці таким чином нібито захотіли "підставити" капітана, що також є маячнею, оскільки вони пішли будувати зупинку саме після отримання від нього цього наказу - самим би їм, по-перше і не дозволили б цього робити, по-друге, і в голову б таке не прийшло», - наголошує Ольга.

Найбільш абсурдним виправданням можна вважати вислів: «Капітан не міг такого наказати, бо він же був в АТО і взагалі хороша людина». Як висловилась Ольга: «перебування в зоні бойових дій не застерігає від дурниць в майбутньому, чому є безліч прикладів».

На сьогодні, на місці працює слідча комісія, яка опитує безпосередніх учасників події та на основі всіх свідчень прийматиме рішення.

Последнее изменение Четверг, 12/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework