Ректор ЖНАЕУ отримав запрошення про співпрацю від Гнезнінської вищої школи «Міленіум»

Житомирський національний агроекологічний університет протягом останніх років активно налагоджує партнерські стосунки не лише з вітчизняними ВНЗ, підприємствами та установами, але й закордонними навчальними закладами.

Наразі ЖНАЕУ проводить спільну роботу з науковцями понад півсотні університетів, фондів та науково-дослідних установ з 19-и країн, серед яких Швейцарія, Норвегія, Болгарія, Франція, Ізраїль, Італія, Грузія, Німеччина, Литва, Латвія, Польща, Японія, Росія, Узбекистан, Білорусь та ін.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету. 

На початку 2017 року ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан отримав лист-запрошення про співпрацю від свого колеги з Польщі.

Ректор Гнезнінської вищої школи «Міленіум», керуючись актуальністю процесу євроінтеграції та принципами зміцнення прямих контактів між вищими навчальними закладами України й Польщі, запропонував керівництву та викладацько-студентському колективу ЖНАЕУ налагодження у подальшому дружніх та партнерських стосунків.

Разом з тим, це сприятиме розробці та впровадженню спільних заходів та проектів на актуальну тематику.

У адміністрації Житомирського національного агроекологічного університету на цю пропозицію відреагували схвально. Ректор ЖНАЕУ Олег Скидан відзначає, що співпраця у сфері освіти і науки, а також обмін досвідом та освітньо-культурними знаннями і традиціями, буде корисною і агроуніверситету, і Гнезнінській вищій школі.

У найближчий час будуть проведені додаткові перемовини і домовленості між сторонами з перспективою підписання Угоди про співпрацю, а також буде розглянуто можливість реалізації спільних задумів та ідей у конкретних напрямках, зважаючи на напрацювання обох навчальних закладів.

Нагадаємо, що наприкінці 2016 року Житомирський національний агроекологічний університет у якості партнера став переможцем проекту «LaScalA» (Міжнародний центр компетенцій з великомасштабного сільського господарства). Цей проект спрямований на вивчення організаційних та етичних аспектів великомасштабного сільського господарства, а також інституційних рамок, які забезпечують існування великих сільськогосподарських підприємств. Серед учасників проекту – Празький агротехнічний університет, Чехія; Міжнародний інститут соціальних досліджень, Нідерланди; Університет Мартіна Лютера Халлє-Віттенберг, Німеччина; Північно-Західний науково-дослідний інститут економіки і організації сільського господарства, Росія; Школа сільського господарства Університету Буенос-Айреса, Аргентина; Університет агрономічних наук і ветеринарної медицини в Бухаресті, Румунія; Університет Міссурі, США; Житомирський національний агроекологічний університет, Україна; Український клуб аграрного бізнесу, Україна; Центр прикладних досліджень Талапи, Казахстан.

Крім цього, команда викладачів факультету економіки та менеджменту Житомирського національного агроекологічного університету протягом 2016–2019 рр. займатиметься впровадженням освітнього проекту «Аграрна політика ЄС» у рамках програми Еразмус+ Жан Моне. Проект «Аграрна політика ЄС» покликаний сприяти встановленню тісних контактів у сфері міжнародного співробітництва між викладачами і дослідниками, студентами та науковими колами, державними органами влади та громадянського суспільства. Основна мета – отримання, засвоєння та розповсюдження знань щодо еволюційних засад, сучасного стану і перспектив розвитку Спільної аграрної політики ЄС.

Географія учасників програми Еразмус+ Жан Моне у 2016 році – це 700 університетів із 60 країн світу. Серед українських навчальних закладів, які увійшли у список переможців, на другому місці – Житомирський національний агроекологічний університет. Тематика модуля – «Аграрна політика Європейського Союзу». Гарантом проекту виступає особисто ректор ЖНАЕУ Олег Скидан.

Разом з тим, навесні 2016 року в ЖНАЕУ відкрили Азербайджано-український культурний центр. Також влітку студенти ЖНАЕУ вже традиційно проходили виробничу практику на підприємствах Німеччини, США, Швеції, Швейцарії, Польщі і Данії.

 

Последнее изменение Четверг, 19/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework