Депутат: Видобуток бурштину на Поліссі адмініструє львівський криміналітет

Нещодавно у Олевську Житомирської області стався збройний конфлікт, в результаті якого одна людина загинула, шестеро поранених. 

У пресі та серед місцевих одразу заговорили про те, що це "бурштинові розбірки". Правда, в Нацполіції цю версію відкидають. Але при цьому направили до міста чималу кількість київських поліцейських. Журналісти кажуть, що навіть номер в готелі важко було зняти, бо всі зайняли столичні поліціанти.

Це не перший випадок, коли люди страждають через бурштин. Про його незаконне видобування говорять останні кілька років. Причому йдеться не лише про Житомирську, але й Волинську та Рівненську області. "Цензор.НЕТ" зустрівся із народним депутатом з "Батьківщини" Сергієм Євтушком, щоб поговорити про "бурштинові війни". Він родом із міста Сарни на Рівненщині, і до парламенту працював там на керівних посадах.

Незаконний видобуток бурштину адмініструють представники львівських кримінальних угруповань.

Коментуючи нещодавній конфлікт в Олевську Житомирської області, у ході якого загинула одна людина, нардеп визнав, що «сам прецедент та факт кримінального злочину міг бути на побутовому ґрунті».

«Але є важлива деталь: там присутні представники львівського кримінального угруповання. Для мене незрозуміло, чому вони туди прибули та поселилися. Їх всі знають. Бачать, де вони живуть, на яких машинах їздять. Всі розуміють, що саме вони адмініструють процес (видобутку бурштину, - ред.)», - розповів депутат.

Євтушок переконаний: відповідь на питання, хто дозволив львівському криміналітету «кришувати» незаконний промисел, «криється десь у київських кабінетах».

Справи про видобуток бурштину, наголосив Євтушок, - це підзвітність МВС.

«Тому для Авакова номер один мало б стати питання, чому керівник місцевої поліції (за моїми даними) під час затримання львівського криміналітету отримує дзвінок і відпускає явно махрового зека всього в наколках та із відповідним сленгом. Ще й віддає йому незареєстровану зброю. Так хто ж телефонував? От Аваков, як міністр, повинен з'ясувати та вирішити це питання. Очевидно ж, що такі дзвінки може робити тільки хтось із керівництва. Хто саме - потрібно встановити», - наголосив депутат.

 

Последнее изменение Четверг, 26/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework