Впродовж тижня через ожеледицю травмувалось близько 800 житомирян

Серед загальної кількості звернень 749 пов’язані з вуличним травматизмом.

З них до центральної міської лікарні № 1 звернулася 352 дорослі особи, до центральної міської лікарні № 2 – 307 дорослих осіб. Потерпілі – це переважно люди працездатного віку. До обласної дитячої клінічної лікарні звернулося 90 дітей, повідомляє прес-служба ЖОДА.

Основною причиною звернень пацієнтів були переломи рук і ніг та різноманітні забої. Найбільш поширені травми – переломи кінцівок – виникають через те, що падаючи, людина інстинктивно виставляє вперед руку і завалюється на неї усією масою тіла. Аналогічно незручно виставлена нога ламається у ділянці гомілки. У жінок цьому сприяє носіння взуття на високих підборах. Літні люди, із-за вікових особливостей скелета (підвищена крихкість, менша еластичність зв'язок і м'язового каркаса), нерідко отримують дуже серйозні ушкодження. Вони частіше ламають хребет, шийку стегна. У літньому віці навіть невеликий удар може викликати перелом, у 95 % випадків страждають жінки.

Щоб захистити себе від травм у зимовий час, необхідно дотримуватися принципів безпеки життєдіяльності, правил дорожнього руху і т. п.

Особливо обережним потрібно бути на вході до установ і споруд, при облицюванні яких використовувалась плитка, на автотранспортних зупинках.

Бажано не носити сумки на довгих ручках, які, звисаючи з плеча, переміщують центр ваги і тягнуть донизу. Небезпечні в плані отримання травм і капюшони, які звужують поле зору і заважають при переході вулиці вчасно оцінити ситуацію на дорозі.

Якщо ви відчуваєте, що падіння не уникнути, постарайтеся присісти – так зменшується висота, з якої ви падаєте. Крім того в момент падіння необхідно постаратись згрупуватись – втягнути голову і притискати лікті до тулуба. Якщо, посковзнувшись, ви втрачаєте рівновагу, ні в якому випадку не падайте на витягнуті руки. Падати обов'язково потрібно набік, бо якщо людина падає на спину, то є загроза травмувати хребет і голову. Але, якщо ви все-таки падаєте на спину, притисніть підборіддя до грудей, а руки розставте як можна ширше. Це застрахує вас від черепно-мозкової травми.

При падінні зі слизьких східців дуже важливо захистити обличчя та голову – постарайтеся прикрити їх руками. Не намагайтеся при цьому загальмувати падіння, розчепірюючи руки і ноги, – це тільки збільшить кількість травм.

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 26/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework