Архіви Житомирщини користуються популярністю серед громадян інших країн

Як працювали архівні установи області у 2016 році та на що необхідно звернути увагу у 2017 – про це говорили сьогодні, 26 січня, на розширеному засіданні колегії Державного архіву Житомирської області.

У заході взяли участь заступник голови ОДА Ярослав Лагута, голова Державної архівної служби України Тетяна Баранова, керівники Держархівів сусідніх областей, архівних відділів, секторів Житомирської області, повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

Ярослав Лагута зазначив: «Дякую усім, хто долучений до архівної справи. На жаль, протягом багатьох десятиліть історія була залежною від політичних процесів. І тільки архів є першоджерелом, де можна дізнатися з унікальних документів історичні факти, вести дослідницьку роботу і відкривати нові цікаві сторінки історії. Наш обласний архів є унікальним, так як він успадкував велику частку архівів Волинської губернії».

За інформацією Держархіву області, архівними установами Житомирщини виконано понад 13 тисяч запитів, що майже у 2 рази більше за заплановані показники.

З питань вивчення родоводу звертаються не лише українці, а й представники інших держав. У минулому році працівниками обласного Держархіву проведено 32 генеалогічні дослідження.

Крім того, збільшується кількість тих, хто користується архівними матеріалами. У 2016 році у читальних залах архівних установ працювало 1224 громадянина.

Учасники засідання обговорили проблемні питання з організації діяльності архівних установ, тенденції подальшого розвитку архівної справи, а колеги з інших областей поділилися своїм досвідом.

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 26/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework