×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

У Коростенському районі селяни планують відкрити школу фермерства

Шершнівський сільський голова Коростенського району Володимир Слобожан під час зустрічі наголосив на тому, що завжди дотримується слова. Після перемоги на позаминулорічних місцевих виборах щодня працює над тим, щоб мешканцям Шершнів, Стариків, Десятин жилося краще.

— Насамперед, щоб поліпшити якість доріг, на одному з гранітних кар’єрів виписали три тисячі тонн відсіву, — розповідає Володимир Миколайович. – У такий спосіб на території сільської ради змогли відремонтувати понад три кілометри доріг. У Стариках відповідно до генерального плану соціально-економічного розвитку села в перспективі буде побудовано до семи кілометрів доріг.

Незважаючи на фінансові труднощі, сільська рада опікується огородженням трьох кладовищ. У селах роботи розпочинали майже з нуля. Серед добрих справ — реконструкція у Шершнях братської могили воїніводносельців, котрі загинули в роки Великої Вітчизняної війни.

— Загалом із трьох сіл на фронті загинули 243 людини, — розповідає Володимир Слобожан. – Ми не маємо права забувати про земляків, котрі віддали своє життя за перемогу над нацистськими загарбниками. На жаль, братська могила була в занедбаному стані.

За словами Володимира Миколайовича, у Стариках для проведення урочистих і поминальних подій у старій будівлі колишньої школи відремонтовано залу площею 60 квадратних метрів. У цьому селі будується й церква. У найближчих планах – поліпшення вуличного освітлення. Але грошей на все не вистачає.

— Із фінансами нині важко, — зазначає Володимир Слобожан. — Залишилося трохи на спеціальному рахунку. Іршанський гірничозбагачувальний комбінат, котрий є для нас основним бюджетоутворюючим підприємством, раніше орендував 360 гектарів землі під кар’єри. Нині вони господарюють на 200 гектарах. Але грошей за оренду землі ми поки що не отримали. Брак коштів у бюджеті не дозволяє газифікувати Десятини та Шершні.

Володимир Миколайович розповідає, що їм вдалося з весни налагодити централізоване вивезення сміття, протягом минулого навчального року безкоштовно годувати учнів місцевої школи за рахунок бюджету сільської ради, відремонтувати два клуби, забезпечити ФАПи та амбулаторію дровами.

— Роботи завжди вистачає, — говорить Володимир Миколайович. – Ось нещодавно повернувся з Києва, де на телебаченні виступив опонентом однієї з депутатів сільської ради. Став на захист вимушеного переселенця з Донбасу Олександра Кононова, котрий разом із однодумцями розводять кіз і займаються сироварінням. Олександр Кононов, незважаючи на інвалідність, разом із ентузіастами утримують до 200 кіз. Знайшли зруйновану будівлю та розпочали її відновлювати. Накрили дах, звели стіни… Продукцію реалізують навіть у Києві.

Не всім у Десятинах сподобалося таке сусідство. Посипалися скарги щодо збитків від кіз: то тварини на кладовищі шкодять, то врожай капусти на чужому городі з’їдають…

Свого часу восьмеро громадян стали власниками будівель колишньої ферми. Нині будинки є, а ферм нема. Люди ж за розпаювання отримали 197 тисяч гривень. Будівля, де нині господарюють чоловіки, взагалі не була в переліку пайового фонду, адже вже тоді була в занедбаному стані. Фермери хочуть повністю відновити споруди, а в майбутньому відкрити школу фермерства на базі Десятин.

— Може, коза й зайшла на чийсь город та з’їла капустину, — говорить Володимир Миколайович. — Попросив скаржників трохи потерпіти. Запропонував відшкодувати збитки за ринковими цінами. Але ніхто в сільську раду так і не звернувся.

Такі та інші проблеми щодня доводиться вирішувати Володимиру Слобожану. Сільський голова зізнається, що не боїться труднощів, адже все життя пропрацював на землі. Але любить мати справу з компетентними людьми, а нез тими, хто вміє лише теревенити.

Джерело:zhytomyrschyna.zt.ua

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 31/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework