На засіданні колегії підбили підсумки фінансового 2016 року

Підсумки виконання місцевих бюджетів за 2016 рік та основні завдання по забезпеченню виконання бюджетів у поточному року – такі питання розглянули 8 лютого на розширеному засіданні колегії департаменту фінансів облдержадміністрації. Участь у заході взяли голова обласної ради Володимир Ширма, голова облдержадміністрації Ігор Гундич.

Про це повідомляє прес-служба обласної  ради. 

Як доповіла керівник профільного відомства Ганна Ємченко, попри складний і напружений рік, загальний результат можна оцінити як досить задовільний, оскільки найголовніше завдання – своєчасна виплата зарплат та розрахунки за енергоносії – виконано в повному обсязі.

«У минулому році без урахування трансфертів сукупний обсяг надходжень до загального та спеціального фондів бюджету області склав 4 млрд грн, що на 45,7% більше у порівнянні з попереднім роком. У структурі надходжень більше 90% припадає на доходи загального фонду. І більше половини доходів цього фонду склав податок на доходи фізичних осіб. Жителями області сплачено 2,1 млрд грн, що на 720 млн грн більше попереднього року. За показником приросту ПДФО область за підсумками року посіла п’яту позицію серед регіонів України», - продовжила інформувати головний фінансист області.

У той же час зросли й видатки, зокрема, усіма бюджетами області на утримання установ бюджетної сфери, фінансування програм та заходів із загального фонду було витрачено 9,7 млрд грн, що на 23% більше від 2015 року.

«Бюджетне фінансування зросло в усіх основних галузях. На утримання установ та закладів освіти використано 2,8 млрд грн, на охорону здоров’я – 1,6 млрд грн, на соціальний захист – 4 млдр грн, на культури і мистецтво – 289 млн грн, на фізичну культуру і спорт – 70 млн грн», - розповіла Ганна Ємченко.

Серед основних завдань,поставлених на поточний фінансовий рік – це вчасне виконання місцевих бюджетів по доходах і видатках, ефективне використання коштів загального і спеціального фондів бюджету та попередження фактів нецільового їх використання.

 

Всі новини Житомира

Последнее изменение Среда, 08/02/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework