Ще одна можлива жертва оптимізації - Кмитівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат. ФОТО

Депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов, розповів про своє бачення оптимізації Кмитівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.

«Сьогодні відвідав даний заклад він цікавий своєю історією тим, що будівлю в свій час пані Сумовські заповітом залишила для дітей-сиріт!

Колись пани Сумовські обрали собі для життя Кмитів. І добре б їм там жилося, якби не революція 1917 року. В той час палали не тільки маєтки поміщиків, а й будинки заможних селян. Важко було утримати від розправи над панами революційно настроєних селян. Але пані Сумовській це вдалося, тому що поважали її люди в селі. Доброю була, лагідною... І заповіла свій маєток дітям-сиротам, адже багато їх було в революційні часи. З 23 серпня 1973 року, після реконструкції та добудови, стала функціонувати як спеціальна школа-інтернат для дітей з особливими освітніми потребами, - зазначає депутат.

- У школі проводяться корекційно-відновлювальні заняття з придметно-практичного навчання, лікувальної фізкультури, логопедії, ритміки, соціально-побутової орієнтації. Здійснюється трудове навчання за профілями: швейна, столярна справа та сільськогосподарська праця.

На мою думку школу-інтернат треба не ліквідовувати, а перепрофілювати. У нас є Комунальний заклад «Денишівський навчально-реабілітаційний центр» там навчаються діти початкових класів, а Кмитівську школу інтернат можна перепрофілювати в навчально-реабілітаційний центр для дітей, які закінчили Денишівський заклад та продовжили навчання в Кмитівському, напрямок теж діти з діагнозом затримки психічного розвитку з дітьми можуть продовжити роботу психологи та логопеди.

До речі на одному з фото готова кікімора для АТО це вже не перша, кажуть декілька вже передали за допомогою Юлії Толмачової в АТО», - йдеться у повідомлені.

 

Довідка:
Кмитівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат
Потужність закладу – 120
Кількість дітей – 95
Наповнюваність – 79 %
- Коростишівський р-н – 16
Середня наповнюваність класів – 10,5 (норматив - 12)
Кількість ставок – 88,19, з них педагогічних - 50,69
Фінансування 2016 р.– 6,7 млн грн.

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 16/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework