×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомир єдине місто, куди Міжнародний фонд «4 лапи Україна» приїхав втретє

Вперше фонд працював у місті Житомир у 2012 році. Завдяки представникам фонду за перші два приїзди у місті було стерилізовано 1013 собак.

Дням, в центрі міста фонд «4 лапи Україна» провів акцію, мета якої - інформувати житомирян про їх методи стерилізації собак, чому вони вважаються найефективнішим та гуманним до тварин.

Про це повідомляється на сайті міської ради.

Координатор проекту допомоги безпритульним тваринам в Україні Олександра Ліщишина розповідає, що фонд працює вже понад 18 років. Головний офіс знаходиться в Відні(Австрія), українське представництво розташоване в столиці України.

«Технології в нас європейські. У 2012 році, коли розпочався проект, в Україну приїхали з 40 країн світу волонтери. Вони нас навчали, зараз, в даний час,  всі маніпуляції проводяться українською командою. Ми приїхали в Житомир не тільки стерилізувати, але й для того, щоб навчити місцевих волонтерів працювати з тваринами, а місцевих ветеринарів – нашим новітнім технологіям», - зазначає координатор проекту допомоги безпритульним тваринам в Україні.

Ветеринарний лікар Міжнародного благодійного фонду Катерина Лускевич каже, що подібна інформаційна компанія в містах необхідна, адже не скрізь їх добре сприймають, люди не розуміють навіщо відловлюють тварин і що з ними відбувається далі: "На відлов собак виїжджають спеціально навчені люди – ловці собак. Зазвичай вони їздять з волонтерами, які знають вже певні зграї, можливо їх підгодовують. Тобто, для того, щоб зменшити стрес для собак під час відлову, перш за все ловці намагаються відловити собак руками, найчастіше так і відбувається. Якщо собака агресивна або дуже перелякана, ми використовуємо анестезію і спеціальні трубки для того, щоб їх відловити. Після того собаку поміщають у клітку, відвозять на машині до бази де знаходиться наша операційна,  там вже ветеринари оглядають тварину, проводять стерилізацію, вакцинацію від сказу і повертають на попереднє місце проживання".

Представники фонду зазначають, що такий метод є найефективніши:.якщо собак просто знищувати, на їх місце прийдуть нові, більш агресивні і цей процес буде нескінченний.

n1510141033

n1510141033 1

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework