Чого очікувати житомирським водіям після нововведень у ЗУ «Про дорожній рух»?

4 квітня цього року 234 народні обранці проголосували за законопроект №4246 «Про внесення змін до статті 41 Закону України "Про дорожній рух"» (щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу).

Відтепер перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже їдуть по колу.

У Житомирі висока аварійність на майдані Соборному, де встановлений знак «Круговий рух». Тож актуальними є питання: чи попереджатимуть автомобілістів про нововведення, хто ж буде слідкувати за дотриманням водіями нових правил і чи штрафуватимуть їх у разі порушень? Відповіді на ці питання дала Діна Корчевна, лейтенант поліції, інспектор прес-служби управління патрульної поліції в місті Житомирі.

Інспектор зазначила, що в першу чергу буде змінена розмітка на дорозі та прибрано дорожній знак, який показує, що ми повинні поступитися автомобілям, які виїжджають з прилеглої території у напрямку кола.

«Ми обов’язково будемо виїжджати та інформувати водіїв про нововведення. Зокрема, декілька днів на дорозі будуть працювати регулювальники, які будуть наочно розказувати та показувати водіям, як правильно їздити за новими правилами. Поки що автомобілістів ми не штрафуємо. Коли водії звикнуть до нововведень, за рухом на круговому перехресті слідкуватимуть патрульні. У разі виявлення явних порушень правил дорожнього руху, вони, звісно ж, штрафуватимуть водіїв», — проінформувала Діна Корчевна.

Нині автомобілісти ще й досі їздять за старими правилами, адже закон ще не вступив у дію.  

Автомобілістам, у свою чергу, потрібно пам’ятати: на дорозі варто бути уважними не лише тому, що патрульна поліція накладе штрафні санкції у разі порушення ПДР, а преш за все тому, що можуть виникнути ДТП, аварійні ситуації, які призводять до втрати здоров’я, чи навіть життя, а також приносять матеріальні збитки!

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 13/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework