У Житомирі декілька днів працюватиме делегація з Китаю, з якою міський голова обговорить питання електробусів

Про це стало відомо на прес-конференції, яку сьогодні дав журналістам міський голова Сергій Сухомлин.

Не лише в Житомирі, але й в інших обласних та районних центрах України з 90-их років склалася наступна ситуація: у зв’язку з відсутністю фінансування, міста в більшості, відмовляються від комунального транспорту, надаючи перевагу приватним перевізникам.

«Я зовсім не проти приватних перевізників, але прийшов час містам інвестувати у власний комунальний транспорт, аби забезпечити комфорт, безпечність перевезення людей містом», — говорить Житомирський міський голова.

У Житомир сьогодні прибула делегація з Китаю у складі 5 людей. Вона буде вивчати можливість збірки електробусів у нашому місті. Гості будуть працювати у Житомирі декілька днів, адже необхідно розібратися в багатьох питаннях: правильна побудова мережі цього транспорту, забезпечення логістики, побудова зарядних станцій, обслуговування електробусів тощо.

Після приїзду делегації буде оголошено тендер на доставку двох перших тестових електробусів для Житомира. Є п’ять пропозицій від заводів з Китаю, щоб надати місту перші тестові транспортні засоби. Міський голова зазначив, що перевагу буде надано тій компанії, яка погодиться робити збір та обслуговувати електробуси уже в місті Житомирі.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 18/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework