В одних — забрати, інших — нагородити?

Не розуміючи основних принципів соціальної справедливості, за відсутності поваги до кожної окремої людини, а, тим більше, — громади, окремі чиновники іноді приймають непродумані рішення, які збурюють людей, підвищують градус соціальної напруги і недовіри до правових основ держави.

До редакції звернулися жителі села Потіївки Радомишльського району (всього 138 підписів). Це — колишні переселенці із чорнобильської зони — люди, які переселилися сюди ще в 1989 — 1991 роках із Народицького, Олевського та Лугинського районів. Вони пишуть, що за 30 років уже майже забули часи чорнобильського лихоліття, обжилися на новому місці, а жителі Потіївки гостинно прийняли їх у свою громаду.

«Та, на жаль, — зазначають вони у своєму листі, — ми знову стали заручниками гіркої долі, бо тепер у нас забирають випаси, позбавляючи можливості утримувати корів, які в час безробіття і нікчемних пенсій є єдиним джерелом виживання для багатьох із нас. Цього разу ми постраждали від свавілля чиновників районного та обласного управлінь Держгеокадастру, які вирішили в межах пасовища надати земельні наділи учасникам АТО, котрі навіть не проживають на території Потіївської громади. До того ж, Потіївська сільська рада погодження на виділення тих наділів не надавала»…

Ситуація — непроста: і переселенці-чорнобильці, і воїни АТО є пільговими категоріями населення. Ставлення до них як з боку суспільства, так і з боку влади, без сумніву, має бути уважним і шанобливим. Але чому в головному управлінні Держгеокадастру вирішили відібрати землю в одних пільговиків і передати іншим, зрозуміти важко.

Ми побували у Потіївці, щоб, так би мовити, безпосередньо на місці з’ясувати всі обставини проблеми. Голова Потіївської об’єднаної територіальної громади Володимир Майструк теж незадоволений діями обласного земельного відомства, котре, як відомо, з 2013 року стало розпорядником земель, що знаходяться за межами населених пунктів.

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 21/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework