У Житомирі хочуть змінити підходи у працевлаштуванні вразливих груп населення

Обласний центр визначений одним з семи пілотних регіонів для впровадження проекту "Залучення на ринок праці вразливих груп населення та жінок".

Про нові підходи в роботі з цими категоріями безробітних говорили на семінарі за участі фахівців ПРООН, Державної служби зайнятості, представників пілотних центрів зайнятості, безробітних:

"Проблема в тому, щ такі люди як люди передпенсійного віку, люди з інвалідністю. Жінки, які повертаються з декретної відпустки, вимушено переміщені особи а також деякі інші категорії, вони мають менше шансів працевлаштуватися. Саме для них мають бути створені спеціальні умови і наданий їм спеціальний супровід", – констатувала координатор проектів з питань реформ в соціальному секторі Програми розвитку ООН Олена Іванова. За її словами, першочерговим завданням буде з'ясування, що заважає людині бути конкурентоздатною на ринку праці:

"Послуги, які ми пропонуємо, базуються на підході case-management або ведення випадку, передбачають більш ретельне вивчення ситуації клієнтів і надання їм допомоги в подоланні тих бар'єрів, які в них є".

Але самі по собі нові підходи нічого не змінять, якщо не стане іншою система, в якій працюють служба зайнятості та соціальні служби, зазначила спеціаліст з питань зайнятості Регіонального бюро ПРООН для країн Європи Весна Дзутеска-Бішева:

"Центри зайнятості та центри соціальних послуг не можуть працювати простими посередниками при працевлаштуванні. Більше вони повинні виконувати функції тренерів для людей, які шукають роботу. З першого дня, коли людина закінчує школу або втрачає роботу і до дня, коли ця людина цю роботу знаходить".

Крім того, для забезпечення ефективності допомоги шукачам роботи необхідна набагато тісніша співпраця з місцевою владою та роботодавцями, наголошували організатори семінару. Додамо, що питання працевлаштування для представників вразливих груп населення для нашого регіону залишається надзвичайно актуальним. Офіційна статистика говорить, що середній рівень працевлаштування безробітних цієї категорії в першому кварталі цього року склав 9 % при середньому по області – 27 %.

Джерело: 103fm.com.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 21/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework