Вулиця, яка носить ім’я героя. Старі ФОТО

Василь Семенович Жуйко - майор гвардії, яка брала участь у визволенні Житомира від окупації. Він одним з перших увірвався в місто і помер в бою біля мосту через річку Тетерів.

 

Відважний командир похований в місті Житомир, а вулиця, на якій він помер, носить його ім'я, як ознака вдячності та поваги жителями Житомира Василю Жуйко.Міст через річку Тетерів був зруйнований у 1943 році німцями, які відступали від Житомира. У одразу після звільнення всього міста його побудували заново, а в 1957 році реконструювали.

Василь Жуйко народився в 1912 році на хуторі Воронезької області. Після закінчення середньої школи працював у Ростові, звідки й пішов до Червоної армії. З самого початку війни Жуйко перебував на фронті. Його нагороджено орденами Червоної Зірки, Вітчизняної війни 1 ступеня та Олександра Невського.

У 70 роках недалеко від автодрому автомобільного технікуму по вулиці Жуйка побудована дитяча лікарня. На цій вулиці так же розміщений комплекс споруд виробничого, культурного і загальноосвітнього значення.

У вічну пам'ять Василю Жуйка споруджена пам'ятна плита героєві, яка знаходиться на вулиці, що носить його ім'я.

Бердичівський міст над річкою Тетерів: вид на річку і колишню гідроелектростанцію. 1969 рік.

Бердичівський металевий міст на заклепках. Побудований на початку 1900-х роках замість дерев'яного. Автор - архітектор і інженер П. А. Штейн. Під час Вітчизняної війни міст був зруйнований і на його опорах побудували тимчасовий дерев'яний, а потім вузький залізобетонний. Перед "Олімпіадою-80" замінили на широкий, зібраних із залізобетонних конструкцій.

Бердичівський міст. Початок 20 століття.

Міст через річку Тетерів. Бердичівський металевий міст на заклепках, побудований в 1900-х роках замість дерев'яного. Автор - архітектор і інженер П. А. Штейн. 1910-1914 роки.

ФОТО: З архіву Магаз А. І.

За матеріалами: zt-news.org.ua

Всі новини Житомира

 

 

 

Последнее изменение Четверг, 27/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework