До уваги житомирських водіїв: набрали чинності зміни до правил дорожнього руху!

З 28 квітня набули чинності зміни у ЗУ «Про дорожній рух», оскільки закон №1993-VIII (раніше законопроект №4246 «Про внесення змін до статті 41 Закону України “Про дорожній рух” (щодо пріоритетності транспортних засобів, що рухаються по колу)» опублікований в офіційному виданні Верховної Ради — «Голос України», і вступили у силу наступного дня після оприлюднення.

Відтепер на всіх кругових перехрестях, де організовано круговий рух, перевага надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу. Отож, усім водіям, які їздять майданом Соборним у Житомирі, варто бути вдвічі пильнішими і уважнішими, адже саме там знаходиться єдине у місті кругове перехрестя. У зв’язку із нововведеннями, Управління транспорту та зв'язку Житомирської міської ради вже готує ескіз проекту та кошторисну документацію, де будуть прописані зміни у системі руху на майдані Соборному.

Олексій Пустовіт, директор проектної організації повідомив, що в проекті прописано зміну сторін заїзду за Будинок правосуддя. Для того, щоб запобігти аваріям на найбільш аварійному перехресті майдану Соборного (вулиць Рильського та Леха Качинського), проектанти пропонують зробити заїзд до Будинку правосуддя із вулиці Рильського, а виїзд — із вулиці Кафедральної.

Лейтенант поліції, інспектор прес-служби управління патрульної поліції в місті Житомирі Діна Корчевна зазначає, що Майдан Соборний — основна ділянка в місті Житомирі, яка підпадає під зміни до статті 41 Закону України «Про дорожній рух». 

Подальші ж дії патрульної поліції напряму залежать від того, як швидко працівники Служби автомобільних доріг нанесуть відповідну дорожню розмітку, яка свідчить про нововведення у ПДР. Як тільки дорожні служби виконають до кінця свою роботу з питань організації дорожнього руху, відповідно до внесених змін у Законі України «Про дорожній рух», патрульні поліцейські будуть інформувати громадськість про нововведення. Зокрема, планується розмістити інформацію у різних ЗМІ, розробити та встановити білборд, який інформуватиме населення про зміни, закликатиме бути уважними під час керування автомобілем на майдані Соборному, де знаходиться кругове перехрестя. А після нанесення відповідної дорожньої розмітки, там певний час (орієнтовно тиждень) працюватиме екіпаж патрульних поліцейських, які регулюватимуть дорожній рух.

Шановні учасники дорожнього руху, враховуйте той фактор, що інші водії можуть не знати про зміни законодавства або ж здійснювати маневрування «за старою звичкою». Тож у період адаптації, коли усі учасники дорожнього руху лише звикають до нововведень у ПДР, кругові розв’язки варто проїжджати на зниженій швидкості та із підвищеною увагою!

Нагадаємо, що 4 квітня цього року 234 народні обранці проголосували за законопроект №4246 «Про внесення змін до статті 41 Закону України «Про дорожній рух»» (щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу).


Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Суббота, 13/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework