На Житомирщині прокуратура довела в суді незаконність надання в оренду майже 7 га землі водного фонду вартістю майже 8 млн грнм

За позовом Бердичівської місцевої прокуратури судом скасовано незаконне рішення Великонизгірецької сільської ради, визнано недійсним договір оренди земельної ділянки водного фонду площею майже 7 га та зобов’язано приватного підприємця повернути земельну ділянку до земель запасу.

Установлено, що Великонизгірецька сільська рада Бердичівського району в липні 2011 року неправомірно, перевищивши повноваження, прийняла рішення про надання в оренду земельної ділянки водного фонду загальною площею 6,9 га вартістю 7,9 млн грн, у подальшому уклавши з приватним підприємцем договір оренди землі строком на 20 років.

Зокрема, земельна ділянка знаходиться під водним об’єктом загальнодержавного значення та, відповідно до положень земельного законодавства, перебуває в державній власності, а тому повноваження щодо передачі у користування відповідної земельної ділянки належить Бердичівській райдержадміністрації.

До того ж, землю в оренду передано без проведення земельних торгів та нормативно-грошової оцінки для визначення розміру орендної плати, що є істотним порушенням вимог земельного та податкового законодавства.

Слід зауважити, що згідно Конституції України земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави, а тому органи прокуратури області постійно вживають заходи представницького характеру задля захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Всі новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 05/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework