У Житомирі презентували книгу про трудові та соціально-економічні права учасників АТО

«Трудові та соціально-економічні права учасників АТО: забезпечення та профспілковий захист» – книгу з такою назвою презентували у п`ятницю, 5 травня, у Житомирському військовому шпиталі.

Автори – Голова Української федерації профспілкових організацій, адвокат Вацлав Янчевський та заступник Голови Олександр Крисюк – вважають, що ця книга буде корисною, як учасникам АТО, так і працівникам виборних профспілкових органів, які здійснюють громадський контроль за дотриманням трудового законодавства та за наданням соціально-економічних пільг та гарантій.

У презентації взяли участь фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області, які разом із профспілковими органами стоять на захисті учасників АТО.

На сторінках цієї книги надані відповіді на питання, що стосуються порядку отримання статусу учасника бойових дій особам, які брали участь в АТО; трудових прав та гарантій працівникам при призові на військову службу та після демобілізації з АТО; соціально-економічних права демобілізованих військовослужбовців, які проходили службу в зоні АТО; використання колективних договорів і угод для забезпечення та захисту прав учасників АТО; повноваження і робота профспілкових органів по захисту трудових та соціально-економічних прав учасників АТО.

Загалом метою книги є надання роз’яснень та практичної допомоги демобілізованим із зони АТО щодо отримання пільг та гарантій, наданих для них чинним законодавством, а також встановленого порядку їх отримання.

«5 січня 2017 року набрали чинності зміни до ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», згідно яких особи, які перебувають під юрисдикцією України і звернулися для отримання статусу особи, на яку поширюється дія ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; учасники бойових дій та інші особи, на яких поширюється дія ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» можуть звертатися до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги (Бердичівський місцевий центр – вул. Чорновола, 9, тел.: (04143) 4-14-42; Житомирський місцевий центр – вул. Гагаріна, 47, тел.: (0412) 43-01-76; Коростенський місцевий центр – вул. Сосновського, 28Г, тел.: (04142) 5-09-45,49; Новоград-Волинський місцевий центр – вул. Івана Франка, 31А, тел.:(04141) 2-15-82) не тільки за юридичними консультаціями, але й зможуть отримати адвоката від держави для захисту своїх інтересів у суді, – зауважила під час виступу заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Радушинська. – Лише за перший квартал 2017 року до центрів правової допомоги звернулося близько 800 учасників АТО. Це свідчить про те, що на сьогодні учасники бойових дій стикаються з такими проблемами, які не можливо вирішити без втручання адвоката.

Маю надію, що презентована сьогодні книга буде ще одним корисним надбанням для тих, хто так відважно та самовіддано захищає наше життя».

Всі новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 05/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework