На Олевщині лише за одну добу поліцейські вилучили у бурштинокопачів 13 мотопомп

Цієї середи рейдові групи поліцейських Управлінь захисту економіки в області та превентивної діяльності ГУНП Житомирщини затримали 4 осіб, які займалися незаконним промислом.

Ввечері у лісовому масиві поблизу села Хмелівка поліцейські зупинили автомобіль "УАЗ", у якому під час огляду знайшли дві мотопомпи та супутнє приладдя – пожежні рукави, стержні, забірник тощо. Керманича – 28-річного молодика з Рівненщини – доставили до Олевського відділення для з’ясування обставин. Менш ніж за годину поблизу тієї ж таки Хмелівки поліцейські зупинили ще один автомобіль, цього разу ВАЗ. 26-річний водій, житель Новоград-Волинського району, також транспортував мотопомпу та пристосування для видобутку бурштину. Однак замість копальні чоловік поїхав до відділення поліції. Близько півночі поліцейські зафіксували ще кілька фактів видобутку сонячного каменю. У лісовому масиві, поблизу с. Андріївка, поліцейські затримали двох чоловіків, які вже налагодили процес видобутку за допомогою мотопомп та розмивання ґрунту. У них також вилучили обладнання та кілограм бурштину. Один з затриманих з Рівненщини, інший – житель Малина. Під час подальших заходів поліцейські у цьому ж масиві виявили ще 6 мотопомп, сотні метрів пожежних рукавів та супутні пристосування, поспіхом залишені напризволяще копальниками після появи правоохоронців.

Відтак на місцях подій поліцейські зафіксували всі обставини та вилучили знаряддя: 11 мотопомп, 2 автомобілі, більше двох сотень метрів пожежних рукавів, водозабірники, штирі та інше. Затриманих разом із вилученим було доставлено до відділення поліції. За кожним із фактів розпочато кримінальні провадження за ст.15, ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються значними сумами штрафів (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років, інформують у відділ комунікації Нацполіції Житомирської області.

Джерело: Житомирська хвиля

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 11/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework