Ігор Гундич: «Хай це прозвучить трохи не скромно, але ідея встановлення нового рекорду належить мені»

Сьогодні в Житомирі встановлено новий рекорд «Найбільше зображення прапора Євросоюзу на фасаді будівлі». Стяг розміщено на фасаді будівлі Українського товариства глухих (вул. Київська, 1).

Представники Книги рекордів України здійснили обміри прапору тахеометричним пристроєм із вбудованим лазерним дальноміром і встановили наступні показники:

  • висота: 11, 345 м;
  • довжина: 40, 236 м;
  • загальна площа:456, 477 кв.м.

«Такого прапору саме на фасаді будівлі в Україні більше немає. У нас є прапор, який піднятий у небо, але це зовсім інша номінація. Сьогодні Житомир підтвердив рекорд, здобувши титул найпатріотичнішого міста України. А попередній рекорд Житомира так ніхто й не перевершив. Дуже важливо, що такий рекорд, як найбільший прапор Європейського Союзу встановлено саме сьогодні, 11 числа, в історичний день для України, історичний день для Європи, коли наша держава офіційно отримала від ЄС безвізовий режим. Це дуже символічно», — наголосила Лана Вєтрова, керівник Національного Реєстру Рекордів України.

«Хай це прозвучить трохи не скромно, але ідея встановлення нового рекорду належить мені. Вона виникла буквально минулої п’ятниці, а вже сьогодні ми бачимо цей прекрасний стяг Європейського Союзу на фасаді будинку. Це полотно — візуалізація тези «Україна — це Європа, яка символізує єдність народів та прагнення жити демократично і мирно», — зазначив Ігор Гундич, голова Житомирської ОДА.

Варто зазначити, що друкували і розміщували прапор на фасаді будівлі за кошти спонсорів.
Перед встановленням рекорду на майдані ім. С. П. Корольова відбулося урочисте підняття прапору Україна‒ЄС з нагоди Дня Європи. В урочистостях взяли участь: житомиряни та гості міста, державні службовці.

Нагадаємо, що 17 травня 2014 року Житомир встановив Всеукраїнський рекорд, розмістивши найбільший прапор України на фасаді будівлі (Житомирського учбово-виробничого підприємства УТОГ). Загальна площа стягу становила 450 квадратних метрів, а вага — 150 кг. Отож, виходить, що наше місто сьогодні побило власний попередній рекорд.

Катерина Дейнека

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 11/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework