Денис Томчук, президент ФК «Пак-Трейд»: «Для нас великою честю було б зіграти на своєму стадіоні з ФК “Динамо”!»

У 2010 році на футбольному просторі Житомирського району, за ініціативи молоді села Висока Піч та футболіста-аматора Івана Куприненка, з’явився футбольний клуб «Експрес». Вже у 2014 році команду перейменовано у ФК «Пак-Трейд».

Щоб дізнатися більше про цей футбольний клуб, ми поспілкувалися з її президентом Денисом Томчуком.

У 2014 році хлопці із села Висока Піч звернулися до братів Томчуків із проханням допомогти матеріально своєму футбольному клубу. Як зазначає Денис: «На той час я зі своїм старшим братом Андрієм працював у фірмі «Пак-Трейд», яку він створив сам, а сьогодні ми спільно її розвиваємо. Маючи фінансову спроможність, ми охоче допомогли місцевій футбольній команді. Нині наші спортсмени мають все необхідне: футбольну форму, спортивний інвентар, власний стадіон, а головне — можливості для тренувань та розвитку».

Брати Томчуки погодилися, виявили розуміння, адже бачили жагу хлопців до занять спортом і розуміли, що у них дуже хороші наміри, вони хочуть грати у футбол, але не мають для цього фінансової можливості. Денис та Андрій самі є вихідцями із Високої Печі, тож їм не байдужа доля мешканців села, вони завжди вболівають за своїх односельчан, всіляко їх підтримують.

«Хлопці самі запропонували перейменувати свій футбольний клуб із «Експрес» у «Пак-Трейд», і заявили ще на самому початку, що хочуть бути такими ж сильними і потужними, як наша компанія. Вона, до речі, займається пакувальними матеріалами, спецтехнікою, складською технікою, інженерно-промисловим обладнанням та іншим. Це одна з найбільших фірм в Україні, яка імпортує товари з різних куточків світу. Андрій — директор компанії, а я працюю начальником відділу транспортної логістики.

Ми не маємо жодної матеріальної вигоди від допомоги нашим футболістам. Єдина і найголовніша користь, яку ми отримуємо — розвиток здорового способу життя. Про це свідчить те, що мешканці Високої Печі дуже цікавляться футболом, зокрема й молодь села все більший інтерес проявляє саме до цього виду спорту», — наголошує Денис Томчук.

Перші результати ФК «Пак-Трейд»

Два роки тому команда вдало проявила себе у Першій лізі Житомирського району. Усі матчі футболісти відігравали на одному диханні, опинившись у двійці лідерів. А у минулому році ФК «Пак-Трейд» вже змагався у Вищій лізі та навіть виборював право стати володарем Кубку Житомирського району з футболу 2016 року. Але тоді команда програла ФК «Дангард», який став переможцем Кубку.

«Ми грали також із ФК «Енергія» (с. Романів). У нас вже були матчі із ФК «Бердичів»: у них вдома ми програли з рахунком 1:0, а вже на своєму полі у Високій Печі, зіграли в нічию із рахунком 0:0. Головне — те, що команда має бажання грати та вигравати», — говорить президент ФК «Пак-Трейд».

Гравці команди

Від футбольного клубу заявлено 20 спортсменів на змагання, а активно грають 15 із них. Найстарший гравець у команді — 35-річний Олексій Харитончук. А наймолодшим хлопцям у колективі по 16–17 років. Це Ярослав Заєць і Вадим Давидович, які є учнями 11 класу. Майже усі гравці — мешканці села Висока Піч. Виняток становлять лише три футболісти із Коростеня — Ігор Яцковець, Олексій Скорода та Олег Миронов. Вони у колективі майже із самого початку. Як зізнався Денис Томчук, це справжні друзі команди.

«У нашому колективі є навіть вчитель хімії та біології Олександр Жабровець. Ми звикли називати його Михайлович. Окрім того, що він грає у ФК «Пак-Трейд», Олександр ще й готує нове покоління футболістів: тренує учнів 4–5 класів, возить школярів на районні та обласні змагання з футболу. З такими людьми можна бути спокійним за майбутнє українського футболу.

Радісно спостерігати за тим, як в Україні розвивається саме цей вид спорту, а ще приємніше — долучатися до цього процесу. Усі футболісти нашої команди з нетерпінням чекають кожного тренування та кожної футбольної гри», — розповідає президент ФК «Пак-Трейд». Він також зазначив, що планує оновити склад учасників команди, поповнювати його новими молодими гравцями. «Нам важливо виховати нове покоління спортсменів для свого футбольного клубу. Образно кажучи, для того, щоб зібрати гарний урожай, його потрібно спочатку виростити та гарно доглядати за полем. І десь через 3–4 роки наша команда буде складатися із гравців, яких ми самі підготували.

Усі учасники ГО «ФК Пак-Трейд» щиро вірять у свої можливості. Саме завдяки злагодженій роботі, дружності, вірі у власні сили, ми досягли досить гарних результатів як для такої молодої команди», — говорить Денис Томчук.

Новий футбольний сезон 2017 року

— У цьогорічному сезоні ФК «Пак-Трейд» почав виходити на обласний рівень. На жаль, спортсменам не вдалося довго пограти з командами із інших районів Житомирщини — вони вибули першими зі змагань. «Чудово розумію, що є чимало недоліків в іграх футболістів нашої команди, є ще певна не зіграність. Але це лише початок. Ми будемо працювати на собою, посилено тренуватися і обов’язково ще гарно проявимо себе на обласному рівні. Я переконаний у цьому», — коментує президент команди.

Що стосується Житомирського району, то у новому футбольному сезоні ФК «Пак-Трейд» планує увійти до трійки лідерів. «Перша гра, з ФК «ЛУКА-АГРО» (с. Лука), була не на нашу користь. Але удача все ж посміхнулася нам, і ми реабілітувалися у матчі другого туру Вищої ліги, обігравши такого сильного суперника як ФК «Танкіст» (смт. Новогуйвинське) з рахунком 1:0. Наші спортсмени дуже активні, цілеспрямовані та наполегливі. Усі ми налаштовані лише на нові перемоги», — наголошує Денис Томчук.

У селі Висока Піч на зміну шкідливим звичкам приходить спорт — футбол!

«Ми пишаємося, що сприяємо розвитку футболу у своєму районі, а також тому, щоб наша нація ставала здоровішою. В особі односельчан, які грають у футбол, мешканці Високої Печі бачать яскравий приклад для наслідування. Зокрема, юнаки й дівчата все більше розуміють, що краще займатися спортом, розвиватися, аніж мати шкідливі звички. У мене самого підростає син. Я часто беру його із собою на футбольні ігри, щоб він з дитинства полюбив спорт і навчився дбати про своє здоров’я. Особисто я вважаю, що перевага футболу в тому, що це дуже активний, доступний, відкритий і масовий вид спорту. У нього люблять грати люди різного віку», — зауважив Денис Томчук.

У селі Висока Піч футбольні матчі — це завжди масштабна подія. ФК «Пак-Трейд» ретельно готується до кожної гри.

«Ми з подвійною відповідальністю ставимося до матчів, які відбуваються на нашому стадіоні, адже дуже важливо вміти гідно прийняти гостей. Наші односельчани — чудові вболівальники. Буває, що на ігри приходить близько 400 людей. Мешканці відкладають свої справи і усім селом йдуть дивитися футбольну гру на своєму стадіоні. Це й не дивно, адже в ФК «Пак-Трейд» грають чиїсь діти, батьки, родичі, друзі та приятелі, за яких приходять вболівати їхні рідні та близькі люди. Тож впевнено можна стверджувати, що футбол об’єднує усіх односельчан!», — говорить президент команди.

Ставити перед собою лише високі цілі!

Денис Томчук ділиться заповітною мрією: «Для нас великою честю було б зіграти на своєму стадіоні з ФК “Динамо”. Ми старанно працюватимемо над тим, щоб втілити такий грандіозний задум у майбутньому. Це стане можливим, коли спершу ми досягнемо гарних результатів в області, будемо сильними суперниками для таких команд, як, наприклад, ФК “Полісся” та СК “Коростень“, і в подальшому вийдемо на всеукраїнський рівень. Я вважаю, що перед собою варто ставити лише масштабні, найвищі цілі, адже це мотивує постійно рухатися вперед, розвиватися і вдосконалюватися!»

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 16/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework