У новому навчальному році в інклюзивній школі №28 м. Житомира з’явиться сучасна Медіатека

Про це стало відомо під час сьогоднішнього візиту дружини Президента України Марини Порошенко до Житомира.

Школярі інклюзивної школи № 28 ім. гетьмана Івана Виговського у м. Житомирі надовго запам’ятають сьогоднішнє свято «Останнього дзвоника», воно було дійсно особливим, адже привітати їх приїхала Перша леді України. Варто зазначити, що цей навчальний заклад є учасником від Житомирської області у пілотному проекті Благодійного Фонду Порошенка щодо розвитку інклюзивного освітнього середовища в Україні. 

«На наших очах твориться історія нашої держави. Цього тижня Благодійний Фонд Порошенка ініціював, а Верховна Рада України прийняла Закон про інклюзивну освіту. А це значить, що відтепер кожен загальноосвітній заклад буде працювати за принципом ″школа для всіх″, де в інклюзивному середовищі зможуть навчатися діти з особливими освітніми потребами».

Дружина Президента підкреслила, що це надзвичайно важливий і гуманний крок для виховання нового покоління українців: «І я маю надію, що наша молодь буде сприймати людину, в першу чергу, за її здібності, а не за зовнішні прояви». А до школярів Марина Порошенко звернулася зі словами: «Завжди любіть Україну! Будьте гідними синами та доньками славних українських Героїв, які захищають наш мир і незалежність!»

«Дорогі випускники, хотіла сказати діти, адже для нас ви дійсно діти. Так сталося, що 1 вересня, коли ви прийшли у перший у клас, на дворі лив дуже сильний дощ. Коли ми зустрілися у цьому залі, я вже тоді сказала, що дощ — це на гарну життєву дорогу.

І ваша дорога дійсно є гарною. Тепер ви вже випускники. Знову за вікном дощ. А це означає, що ваша дорога у доросла життя буде ще кращою!», — звернулася до випускників директор школи Яніна Глінчевська. Також вона закликала школярів не забувати про тих молодих людей, які віддали життя за нашу країну: «Ми пишаємося випускниками нашої школи. І назавжди у нашій пам’яті залишиться Артур Пушанко, який загинув, захищаючи майбутнє самостійної України в зоні антитерористичної операції».
На заході також були присутні: голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та вчитель школи с. Попасне, Луганської області Анатолій Болеславський. Після урочистої частини дружина Президента, у супроводі перших осіб міста та області, оглянула приміщення шкільної бібліотеки, яку до початку нового навчального року буде переобладнано в сучасну Медіатеку.

Довідково. 7 квітня Житомирська область стала учасником пілотного проекту Благодійного Фонду Порошенка з розвитку інклюзивного освітнього середовища в Україні. І вже як партнеру, Марина Порошенко передала голові Житомирської ОДА Ігорю Гундичу дизайн-проект Медіатеки (бібліотеки нового зразка для шкіл з інклюзивною освітою в області. Медіатека — це інтерактивний простір, де окрім книжок, є комп’ютери та сучасна оргтехніка, а також зони відпочинку для дітей.

Катерина Дейнека

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 26/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework