На Житомирщині голови сільських рад, у порушення вимог антикорупційного законодавства, преміювали своїх дружин

Бердичівською місцевою прокуратурою забезпечено розгляд у суді адміністративних протоколів про вчинення головами сільських рад Ружинського району правопорушень, пов’язаних із корупцією, передбачених ч. 1, 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Постановами Ружинського районного суду обох посадовців визнано винними у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією та на кожного правопорушника накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 3400 грн, повідомляє прокуратура Житомирської області.

Йдеться про те, що сільські голови не повідомили сесії сільських рад про конфлікт інтересів, який виник у зв’язку з тим, що їхні дружини працюють на посадах бібліотекарів сільських бібліотек, які безпосередньо підпорядковані очільникам органів місцевого самоврядування.

Таким чином, у подальшому ними прийняті рішення в умовах реального конфлікту інтересів про неодноразові преміювання своїх дружин.

Зокрема, за розпорядженнями Бистріївського сільського голови, його дружину протягом 2016 року було премійовано 13 разів, за розпорядженнями Топорівського сільського голови його дружину премійовано 8 разів.

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 31/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework