У Житомирі дітей, хворих на ДЦП, лікують за допомогою іпотерапії

Одна із депутатських фракцій Корольовської районної ради міста Житомира забезпечила абонементами на 2 курси іпотерапії 12 маленьких житомирян, які мають ДЦП. Один курс передбачає 8 занять. Іпотерапія – це комплекс фізичних вправ на спеціально навченому коневі, спрямований на емоціональну та фізичну реабілітацію хворих.

З нагоди Дня захисту дітей, 30 червня, на території технологічного факультету Житомирського національного агроекологічного університету депутати Корольовської районної ради влаштували для дітей справжнє свято. Дітям провели заняття з іпотерапії, а також влаштували розваги для малечі: мильні бульбашки, казкові аніматори, конкурси, повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

Голова фракції Артем Ражев розповів про важливість таких заходів:

«Завдяки ініціативі міського голови Сергія Сухомлина та підтримки депутатського корпусу, вперше для Корольовської ради було виділено кошти для виконання депутатських повноважень. Депутатська фракція прийняла рішення про те, що кошти виділені для виконання депутатських повноважень, ми направили на лікування дітей шляхом проведення іпотерапії. Таким чином, в першу чергу ми робимо свій вклад в дітей, яких потрібно оздоровлювати та лікувати, щоб в майбутньому мати здорову націю».

Батькам діток вручили сертифікати на проходження 2 курсів іпотерапії.Тобто кожен, хто отримав сертифікат пройде 16 занять. За клопотанням депутатів фракції з бюджету Корольовської районної ради на ці потреби перераховано 32 000 гривень.

Директор центру іпотерапії Олеся Марчук розповіла, яким чином лікують дітей та наскільки подібні курси терапії ефективні.

«Через наш центр за останні роки пройшло 280 дітей. Основні діагнози дітей це аутизм, ДЦП, психомовні порушення, порушення постави, гіперактивність та затримка психо-мовного розвитку. Курс і особливості роботи підбираються під кожну дитину індивідуально, в середньому курси тривають три місяці. Дітки, які відвідують нас вже декілька років мають значні покращення», - зазначила Олеся Марчук, директор центру іпотерапії

Мама дівчинки Уляни, яка проходить курс терапії більше 8 років розповіла про результати та позитивний прогрес у здоров’ї дівчинки:

«Наш діагноз, як і у більшості дітей, що відвідують заняття - ДЦП. Після тривалих занять ми вже можемо спостерігати чіткий прогрес лікування скаліозу. Після терапії у моєї дитини зменшилась кількість приступів епілепсії, бо конячки мають свого роду особливий імпульс на який дитина реагує».

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 31/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework