Розвиток велоруху в Житомирі та вечір велосипедного кіно просто неба: у Житомирі відбувся ще один захід у межах «Майстерні міста». ФОТО

Увечері, 14 червня, на основній локації урбаністично-культурного фестивалю «Майстерня міста Житомир» (майданчик біля Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О. Ольжича) зібралася велогромада Житомира, аби обговорити, як розвивати у місті велосипедну інфраструктуру. 

om 16061756 1

Думок було надзвичайно багато, і чимось вони різнилися, а в чомусь були схожими.

«Концепція розвитку велоінфраструктури тісно пов'язана з розвитком транспортної моделі міста в цілому. У більшості випадків, будівництво веломережі — це капітальне будівництво вулиць із заміною усіх комунікацій. Не можливо розглядати будівництво велошляхів, як окрему складову. Але, міжнародна організація GIZ долучатиметься до розробки, написання та втілення транспортної стратегії в рамках проекту "Житомир-2030".

Також сьогодні ми прийшли до розуміння, що в місті багато всього відбувається велосипедного, багато людей щось ініціюють, але про це ніхто не знає, це відбувається не злагоджено і малоефективно. Тому є ідея об'єднати активних велолюбителів, і за можливістю створити чітку структуру, з подальшою реєстрацією, яка виконуватиме функцію велосипедної громадської організації в місті. Про місце та час наступної зустрічі представників велогромади я повідомлю згодом», — зазначає Олександр Папірний, уповноважений з питань велосипедного транспорту Житомирської міської ради, який модерував зібрання.

Окрім дискусії, цього вечора були ще й розваги: усі охочі могли подивитися цікаве, пізнавальне велокіно. Для того, щоб на екрані відображалося відео, потрібно було крутити педалі ровера, який виробляв потрібну кількість енергії для проектора. Отож, це був перегляд кінострічок, який не лише збагатив глядачів новою інформацією та дозволив їм відпочити, а ще й приніс користь для здоров’я!

om 16061756 2

om 16061756 2

om 16061756 2

om 16061756 2

om 16061756 2

Катерина Дейнека

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 16/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework