«Житомиргаз» має намір забезпечити повний облік природного газу у своїх споживачів

За півтора року ПАТ "Житомиргаз" безкоштовно встановив 361 будинковий лічильник, що дозволило здійснювати облік природного газу майже в 20 тис. будинків Житомирської області.

om 16061758 1До 1 січня 2018 року компанія планує повністю виконати вимоги закону щодо приладового обліку природного газу в усіх споживачів регіону, повідомляє прес-служба компанії. У той же час відзначається, що споживачі, яких не влаштовують умови побудинкового обліку споживання газу, можуть встановити індивідуальні лічильники за свої або бюджетні кошти.

У прес-службі повідомили, що протягом 2016-2017 років ПАТ "Житомиргаз" за кошти з тарифної виручки на розподіл газу обладнає загальнобудинковими лічильниками ті багатоповерхові будинки, де встановлені тільки газові плити. Установка у цієї категорії споживачів будинкових приладів обліку пов'язана з економічною доцільністю і стислими термінами, визначеними законодавством для забезпечення 100% обліку природного газу. Для того, щоб забезпечити індивідуальними лічильниками споживачів, які використовують газ лише для приготування їжі, у тарифі газових компаній необхідно додатково передбачити 2 млрд гривень щорічно, що спричинило б п'ятикратне збільшення тарифу, який сплачується споживачами, вважають в "Житомиргазе".

"Тарифна виручка "Житомиргазу" з 6,95 грн за кубометр становить лише 11%, або 77 копійок. В середньому на одну людину, яка користується газовою плитою, де є будинковий лічильник, налічується 11 кубометрів газу на місяць. Тобто за цей період від споживача компанія отримує близько 8,5 грн тарифної виручки, на рік – не більше 100 грн. Враховуючи вартість індивідуальних лічильників, для їх установки в приміщенні кожного споживача, компанія повинна збирати гроші більше 20 років", – розповів фінансовий директор ПАТ "Житомиргаз" Дмитро Конюх.

 

Джерело: https://www.rbc.ua

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 16/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework