На Житомирщині за втручання прокуратури припинено неправомірне користування землями лісового фонду

За позовом прокуратури області господарським судомЖитомирської області визнано незаконними розпорядження Житомирської райдержадміністрації про передачу приватному підприємству 7,5 га земель лісогосподарського призначення, що у прибережній захисній смузі р. Тетерів.

n 1508161Також рішенням суду визнано недійсними договір оренди цієї землі та додаткової угоди до нього.

Установлено, що протягом 2010-2011 років Житомирською райдержадміністрацією прийнято неправомірні розпорядження про передачуТОВ «Перлина Заріччя» в користування земельної ділянки лісового фонду площею 7,5 га для рекреаційних цілей на території Зарічанської сільської ради, яка частково знаходиться у прибережній захисній смузі р. Тетерів.

Зокрема, спірна земельна ділянка,відповідно до державного акта на право постійного користування (від 21.09.2005, площею понад 491га), належить до земель державного підприємства «Івано-Франківський ліспромкомбінат» Міністерства оборони України та відноситься до земель лісогосподарського призначення.

Таким чином, райдержадміністрація, перевищивши свої повноваження, порушила вимоги Земельного законодавства та без згоди Міністерства оборони України і державного підприємства «Івано-Франківський ліспромкомбінат» розпорядилася землями лісового фонду.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Всі новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 19/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework