Житомиряни просять прибрати знаки «Круговий рух» на всіх виїздах перед майданом Соборним

20 червня на сайті петицій до Житомирської міської ради було опубліковане звернення містян, які просять тимчасово прибрати знаки "Круговий рух" на майдані Соборному, аргументуючи це змінами у ЗУ «Про дорожній рух».

om 20061784 1Нагадаємо, з 28 квітня набули чинності зміни у ЗУ «Про дорожній рух», оскільки закон №1993-VIII (раніше законопроект №4246 «Про внесення змін до статті 41 Закону України “Про дорожній рух” (щодо пріоритетності транспортних засобів, що рухаються по колу)» опублікований в офіційному виданні Верховної Ради — «Голос України», і вступили у силу наступного дня після оприлюднення.

Відтепер на всіх кругових перехрестях, де організовано круговий рух, перевага надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу. Отож, усім водіям, які їздять майданом Соборним у Житомирі, варто бути вдвічі пильнішими і уважнішими, адже саме там знаходиться єдине у місті кругове перехрестя. У зв’язку із нововведеннями, Управління транспорту та зв'язку Житомирської міської ради вже готує ескіз проекту та кошторисну документацію, де будуть прописані зміни у системі руху на майдані Соборному.

"У зв’язку з тим, що Верховною Радою України були внесені зміни до Правил дорожнього руху, якими надається перевага в русі транспортним засобам, які рухаються по колу, а на нашому колі, на майдані Соборному, працює правило перешкоди з права. Тому на даний час виникає колізія, коли одне правило протирічить іншому. А варіанти реалізації цих змін лише обговорюються і коли вони нарешті будуть реалізовані, невідомо. Тому, пропоную на всіх виїздах на майдан Соборний прибрати знак 4.10 «Круговий рух» та оновити дорожню розмітку (головне щоб було видно трикутники). Окрім цього, не завадить перед виїздом на майдан Соборний, встановити таблички, в яких наголошується на тому, що треба керуватись дорожньою розміткою. Таким чином, нам вдасться внести ясність, яким чином треба поводитись на перехресті, а у відповідних служб, буде час розробити та втілити в життя якісний варіант організації руху на майдані Соборному", - пише автор петиції.

Читайте також: Сергій Сухомлин: «До проекту з нанесення нової дорожньої розмітки на майдані Соборному долучилися швейцарські спеціалісти»

Наразі петицію підписала лише одна особа. До завершення збору підписів лишилося 89 днів. Підтримати її можна тут.

Всі Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 20/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework