Житомирською митницею ДФС здіснено понад 40 призупинень митного оформлення через можливе порушення прав ІВ

За пять місяців поточного року Житомирською митницею ДФС здійснено 43 призупинення митного оформлення товарів на підставі даних митного реєстру за підозрою у порушенні прав інтелектуальної власності, у минулому році в цей період зафіксовано 53 призупинення. 

om 21061797 1За вказаний період 2017 року Житомирською митницею ДФС в режимі імпорту зафіксовано 34 випадки призупинення митного оформлення товарів: сільгосптехніки «JOHN DEERE», дросельнік лапанизворотньої дії «Rexroth», вакуумні манометри «WIKA», масло трансмісійне «MOBIL», диски для лазерних систем зчитування із записом комп'ютерно їгри «PS4 gamedisc».

В режимі експорту за вказаний період 2017 року Житомирською митницею ДФС зафіксовано 9 випадків призупинення митного оформлення товарів: дерев'яні піддони пласкі «EPAL», плити теплоізоляційні «Rockwool».

Два правовласника повідомили про наміри захищати свої права інтелектуальної власності у Господарському суді Житомирської області. Проте протягом терміну призупинення на 10 робочих днів правовласник цього не здійснив,по завершенню терміну призупинення митне оформлення було поновлено, але від наміру здійснення експорту власник товару відмовився, відкликавши митну декларацію.

В усіх інших випадках митне оформлення товарів було поновлено та завершено в той же день на підставі заяв правовласників об'єктів права інтелектуальної власності про надання згоди на поновлення митного оформлення, за відсутності вагомих причин вважати такі товари контрафактними.

Житомирська митниця ДФС звертає увагу, для захисту правовласників під час зовнішньоекономічної діяльності Державна фіскальна служба України веде митний реєстр об’єктів права інтелектуальної власності. До них належать об’єкти авторського права і суміжних прав, винаходи, корисні моделі, промислові зразки, торговельні марки, географічні зазначення (зазначення походження товарів) та сорти рослин.

Таким чином, будь-яка особа має встановлену законом можливість отримати доступ до такої інформації. Якщо виникає сумнів щодо актуальност іоприлюдненої інформації, то кожний має право звернутись до суб’єкта владних повноважень із запитом на інформацію відповідно до Закону України «Про доступ до публічноїінформації».

У червні поточного року відбулась зустріч України з ЄС для оцінки прогресу України у проведенні реформи законодавства у сфері прав інтелектуальної власності, відзначено позитивне досягнення щодо посилення боротьби проти інтернет-піратства.

Розглянута ситуація з організаціями колективного управління, яка завдає непоправної шкоди законним інтересам тисяч місцевих та міжнародних правовласників.

Зараз Україна все тісніше інтегрується до світової системи торгівлі, для залучення іноземних інвестиції та вдосконалює заходи щодо запобігання подальшим значним втратам з боку правовласників.

Крім того, учасники розглянули питання застосування конвенції про захист прав інтелектуальної власності.

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 21/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework