Бурштинова мафія: У САП оприлюднили злочинну схему Розенблата та Полякова. ФОТО

20 червня директор НАБУ Антон Ситник і голова САП Назар Холодницький провели спільний брифінг, під час якого описали злочинну схему, метою якої було узаконити рекультивацію земель у Житомирської області для подальшого видобутку бурштину підприємством-замовником. 

om 210617104 1Представниця компанії-нерезидента, яка зацікавлена у видобутку бурштину в Україні, запропонувала внести зміни в Податковий та Митний кодекси. Спочатку вона вийшла на зв'язок із депутатом Максимом Поляковим, який своєю чергою звернувся до колеги по парламенту - Борислава Розенблата. Останній є автором законопроекту, що регулює видобуток та експорт бурштину.

Так, до документа були внесені правки, які стосувалися зменшення рентної плати видобутку бурштину з 25% до 5%, звільнення від оподаткування до 2020 року підприємств, які завозять техніку для видобутку бурштину.

За ці зміни було отримано хабар в розмірі 15 тисяч доларів.

У схемі також були задіяні керівник секретаріату міжфракційного об'єднання, помічник одного з депутатів від Радикальної партії та юрист організації "Системні рішення". Вони отримали 11 тисяч доларів за підготовку необхідних документів.

Розенблат, вирішивши взяти участь у видобутку бурштину, сам звернувся до компанії-нерезидента з проханням-вимогою організації спільного бізнес-проекту: він обіцяв вплив на Держлісове агентство, Укрбурштин та інші органи влади.

"При цьому бурштин мав вивозитися з України за заниженими цінами, а частина дійсного прибутку мала перераховуватися на рахунки компанії, яка розташована в США. За наполяганням Розенблата, її співвласником стала його рідна сестра. Загальна сума хабара по цьому епізоду складала 285 тисяч доларів, з яких 85 тисяч було передано попередньо охоронцем, який також числився як помічник і консультант народного депутата. А при передачі власне 200 тисяч доларів відбулося затримання", - зазначив Холодницький.

читайте також: Ніколайчук: Бурштинову мафію прикривають виключно через вище керівництво країни

Загальна сума хабарів, отриманих у справі, перевищує $ 300 тис.

Наразі, за словами Ситника, оголошено про підозри шістьом особам – двом охоронцям нардепа, одному помічникові і трьом представникам міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатський контроль".

om 210617104 2

Джерело: tsn.ua

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 21/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework