В який літній табір відправити дитину і скільки це коштує

Вартість путівок в цьому році значно виросла.

Якщо в минулому році середня вартість путівки в стаціонарні табори, розташовані в Житомирській області, була в середньому 3500 гривень (по Україні - 6,5 тисячі), то в цьому році найдешевша путівка на 21 день відпочинку коштує 4 тисячі гривень, а в табір санаторного типу - більш ніж 5 тисяч (по Україні середня вартість путівки в цьому році 8-9 тисяч). Для більшості батьків це значні кошти. Але є категорії дітей, які зможуть відпочити безкоштовно.

om 220617119 1Про те, які це категорії і скільки бюджетних коштів виділено для їхнього оздоровлення, газета "Эхо" запитала у начальника управління сім'ї, молоді та спорту Житомирської ОДА Світлани Гресь.

- З обласного бюджету виділено на оздоровлення та відпочинок пільгових категорій дітей 14 мільйонів гривень. Ще 12 мільйонів виділили місцеві бюджети для дітей свого регіону. І це ще не остаточні цифри, тому що ми плануємо винести на липневу сесію обласної ради питання про виділення двох мільйонів додатково. Крім того, місцеві бюджети ще продовжують виділяти кошти. За ці гроші будуть придбані путівки для 20 з лишком тисяч дітей області: більше 5 тисяч на оздоровлення в стаціонарних таборах і більше 15 тисяч на відпочинок у пришкільних таборах.

- Які категорії дітей зможуть оздоровитися в літніх таборах безкоштовно?

- Діти соціально захищених категорій. В першу чергу це діти-сироти, діти з багатодітних, малозабезпечених сімей, "чорнобильці", діти учасників АТО та діти загиблих воїнів. Всі категорії пільговиків можна подивитися на сайті нашого управління (http://ztums.gov.ua).

- Скільки таборів буде працювати в нашій області?

- Планується, що в цьому році буде працювати 15 таборів. Але їх може бути і більше, тому що є багато благодійних закладів, які ще можуть відкрити свої табори. Поки що таких, які отримали всі дозволи, чотири: табори "Надія" і "Благодать" в селі Зарічани, "Карітас-Олександрівка" в Новоград-Волинському районі та "Відкрите серце" в селі Озадівка Бердичівського району. Ці табори зазвичай безкоштовні для дітей. До речі, самих дітей відбирають саме організатори таборів. Ми плануємо також відновити роботу спортивного табору "Олімпієць" в с. Березина під Житомиром, який не приймав дітей декілька років, тому що там проживали переселенці. Назви всіх 15-ти таборів і місце їх розташування можна знайти на сайті нашого управління.

- Які табори будуть приймати дітей за бюджетні кошти?

- Все залежить від того, який табір виграє тендер. Тендери проходять перед кожним місяцем сезону. Наприклад, у тендері на роботу в червні найкращі пропозиції надали табір у Кам'яному Броді, "Лісовий берег" у Житомирі та "Дзвіночок" на базі санаторію "Дениші". Тому саме в ці табори було закуплено 600 путівок за рахунок коштів з обласного бюджету. Хто переможе в тендерах на липень-серпень, побачимо. Це можуть бути навіть табори з іншого регіону. Наприклад, в минулому році переможцем тендера став табір в Сергіївці Одеської області.

- Чи зможуть наші діти безкоштовно відпочити в таборах за межами області і зокрема на морі?

- З початку року в табір "Молода гвардія" міста Одеса за путівками, наданими Міністерством соціальної політики України, направлено 98 дітей, а до табору "Артек" в Київській області - 88 дітей. Кожен місяць нам виділяють приблизно 20 путівок до "Молодої гвардії" і майже кожен місяць 10 путівок до "Артеку".
За словами Світлани Гресь, у нашу область надійшла пропозиція розмістити групу з дітей учасників АТО на оздоровлення на Кіпрі. Витрати на проживання і харчування бере на себе приймаюча сторона. Витрати, пов'язані з відкриттям візи, та деякі інші - Міністерство соціальної політики України. А витрати на дорогу покладаються на область. Авіапереліт до Кіпру буде коштувати приблизно 9 тисяч гривен на кожного з 22 дітей, яких планується відправити на оздоровлення, хоча кількість дітей ще може змінитися. Мова йде виключно про дітей учасників АТО і загиблих воїнів. 

- Куди звертатися батькам дітей, які належать до пільгових категорій, з приводу придбання путівок?

- Батькам треба звертатися із заявою у відділи сім'ї, молоді та спорту за місцем проживання. Кожна заява розглядається окремо з урахуванням усіх обставин та пред'явлених документів.

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 22/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework