Понад 3 тисячі рослин снодійного маку вилучила поліція у жителів Житомирщини. ФОТО

Врожай нарковмісних рослин 21 червня зібрали поліцейські Баранівського, Романівського та Новоград-Волинського району у рамках проведення оперативно-профілактичних заходів.

om 220617125 1Під час практичного етапу профілактичної операції під умовною назвою «Мак» інспектори поліції здійснюють обходи територій обслуговування з метою огляду присадибних ділянок місцевих жителів та виявлення незаконних посівів нарковмісних рослин. Водночас правоохоронці роз’яснюють населенню про встановлену законодавцем заборону на вільне вирощування маку і коноплі на власних земельних ділянках і відповідальність за такі дії, повідомляє відділ комунікації поліції у Житомирській області.

21 червня у результаті цільових відпрацювань у Баранівському та Романівському районах правоохоронці зібрали чималий «маковий врожай» по обійстям окремих місцевих жителів, за який господарі відповідатимуть у визначеному законом порядку.

На присадибній ділянці 62-річної жительки м. Баранівки поліцейські виявили та спололи 204 рослини маку, ще 360 маківок – на городі її 65-річного сусіда. А на інших вулицях райцентру в обійстях 39-річної господині – 225 макових рослин і 532 – на присадибній ділянці місцевої пенсіонерки.

Житель селища Романова попри заборону на своєму городі висіяв і дбайливо плекав 650 рослин снодійного маку. Передчасний врожай «зібрали» поліцейські, які у рамках профілактичних заходів розгледіли нарковмісні рослини серед іншої городини.

За словами господарів земельних ділянок, вирощуванням заборонених рослин вони займалися виключно для власних потреб, однак після проведення необхідних експертних досліджень власники городів нестимуть відповідальність за виявлені порушення відповідно до закону.

om 220617125 2

За вказаними фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження за ч.1 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. А за фактом вирощування понад 500 рослин снодійного маку відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.310, яка передбачає більш суворе покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

 

om 220617125 2

У Романові ще один 30-річний раніше судимий житель райцентру маковий урожай встиг зібрати самостійно. Поліцейські у ході огляду його домоволодіння виявили ще понад 1100 напівзів’ялих рослин снодійного маку. Окрім того, працівники слідчо-оперативної групи Романівського відділення поліції вилучили з його будинку 4 медичні шприци, частково заповнені коричневою рідиною.

om 220617125 2

Усе це нині направлено на експертне дослідження. Попередня правова кваліфікація події – ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) ККУ. У рамках досудового розслідування поліція з’ясовує походження маковиння та підозрілої речовини.

Оперативно-профілактичні заходи на теренах області тривають.

om 220617125 2

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 22/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework