×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Не лише священнослужителі, а й небеса освятили пам’ятник митрополиту Іларіону….

23 червня в Житомирі відбулося відкриття пам'ятника українському вченому, політичному, громадському і церковному діячу, мовознавцю, лексикографу, історику церкви та педагогу митрополиту УАПЦ Іларіону — Огієнку Івану Івановичу.

om 230617135 1З нагоди відкриття пам’ятника відбулася молебень, яку очолив Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній. Молебень здійснювалася у співслужінні єпископату Української Православної Церкви Київського Патріархату в Свято-Михайлівському кафедральному соборі м. Житомира.

Після молебню відбулося освячення пам'ятника митрополиту Іларіону(Огієнку).

У заході взяли участь житомиряни та гості міста, а також перші особи Житомира та області. «Сьогодні надзвичайно важлива подія у культурному та духовному житті міста, адже ми відкрили пам'ятник видатній постаті — Івану Огієнку. Ми багато говорили про відкриття цього пам’ятника, вже не один рік планували це зробити. Багато архітекторів, громада собору наполягала на створенні цього пам’ятника. І ось, нарешті, сьогодні це відбулося. Дуже важливо те, що громада сама виявила ініціативу та профінансувала створення пам'ятника. Це заслуговує поваги та свідчить про те, наскільки багата духовно, мудра наша громада, наскільки вона прагне духовного збагачення та культурного розвитку. Для історії нашого Житомира, та й усієї Житомирщини загалом, цей день надзвичайно важливий!», — наголосив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Зазначимо, що пам’ятник Івану Огієнку створили житомирський скульптор Василь Фещенко та архітектор Валерій Головатенко, а виготовлений він за спонсорські кошти (меценат — Олександр Медведюк). Як розповів архітектор Валерій Головатенко, пам’ятник виготовлений із запорізького граніту, і має такі розміри: 2,3 м фігура та 70 см постамент.

«Це подарунок нашому місту Житомиру. Я вирішив вкласти гроші у створення цього пам’ятника, спонсорувати його. Скульптора Сергія Івановича я знаю вже десь 25 років. Це знайомство спонукало мене на думку, що варто долучитися до того, аби у нашому місті був створений пам’ятник такій відомій людині, як Іван Огієнко. Він — уродженець м. Брусилова на Житомирщині. Цей чоловік усе своє життя присвятив Україні. Він зробив надзвичайно великий внесок у церковне, культурне, наукове життя нашої держави. Навіть перебуваючи за кордоном, він багато працював на благо України. Зокрема, саме йому ми завдячуємо перекладом Біблії», — зауважив Олександр Медведюк.

Як не дивно, але деякі присутні цього дня на відкритті та освяченні пам’ятника навіть побачили певний знак у тому, що перед початком заходу почав лити сильний дощ. Можна було від людей почути думку, що не лише священнослужителі, а й небеса освячують пам’ятник митрополиту Іларіону. А хіба ж не дивно, що розпочався дощ перед початком відкриття пам’ятника, а закінчився тієї хвилини, коли завершилося його освячення?

Катерина Дейнека

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Суббота, 24/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework