×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

НАБУ і САП наполягають не лише на притягненні до відповідальності, але й на затриманні та арешті Борислава Розенблата

На цьому наголосив Генпрокурор України Юрій Луценко під робочого візиту до Житомира 23 червня.

 DSC0609Користуючись нагодою, місцеві представники ЗМІ не могли не запитати у Генпрокурора про народних обранців, які порушують законодавство, а особливо про депутата Борислава Розенблата, з яким пов'язаний нашумілий скандал з приводу законопроекту про видобуток бурштину. Що ж відповів журналістам Генеральний прокурор України?

«Багато хто мені не вірив, коли я, заступаючи на посаду Генерального прокурора, обіцяв, що буду об’єктивним і не збираюся покривати злочини одних, а натомість приписувати, вигадувати їх іншим. Скажу вам відверто те, що говорив членам фракції, яка відправила мене в Генпрокурори: я не полюю за окремим фракціями, чи окремими політиками. Як на мене, своїми діями, рішеннями і вчинками я це щоразу доводжу. Йдеться про те, що закон один для усіх. І я це продемонстрував декілька днів тому, шляхом підписання п’ятьох подань до Верховної Ради на депутатів різних фракцій. Усі народні депутати, в діях яких є ознаки злочину, і прокурор вважає ці докази достатніми для підозри, будуть мною підписані і направлені до Верховної Ради. Серед таких: член фракції «Блок Петра Порошенка» Борислав Розенблат, член групи «Воля народу» Олесь Довгий, член фракції «Радикальної партії» Андрій Лозовий, а також члени «Народного фронту» Максим Поляков і Євген Дейдей.

Коротко розповімо про те, як у цей список потрапили Борислав Розенблат та Максим Поляков, бо їхні історії пов’язані. Офіцер під прикриттям запропонувала нардепам змінити статті підготовленого законопроекту про видобуток бурштину таким чином, щоб фірми, які будуть цим займатися, платили рентну плату державі не 15%, а 5%. І якби на цьому все закінчилося, то зараз було б усе спокійно. Але депутати вирішили за цю поправку у законопроекті отримати кошти, що є неприпустимим. Ситуація розвивалася наступним чином.

Посередники узгодили отримання суми у розмірі 15 тисяч доларів, які поділили навпіл. Відповідно, хабар для Максима Полякова склав 7,5 тисяч доларів, а Борислав Розенблат також отримав 7,5 тисяч доларів, як посередник.

Як зазначив Юрій Луценко: «У подальшому пан Розенблат вирішив, що це золота жила, може, й бурштинова жила, хто його знає. Він добре розумів і знав, що відбувається у держави з підготовкою документів, пов’язаних із видобутком бурштину. У той самий час, Борислав Розенблат кожен свій держаний крок супроводжував вимаганням коштів за своє “нібито” сприяння у бурштинових питаннях. З моєї точки зору, це добре доведено у межах справи, і тому я, не дивлячись на своє особисте знайомство з Бориславом Розенблатом, буду зі спокійним серцем доповідати у комітеті, а потім з трибуни Верховної Ради про необхідність притягнення його до кримінальної відповідальності.

Зазначу, що НАБУ і САП наполягають не лише на притягненні, але й на затриманні та арешті Борислава Розенблата. Закон дає їм таку можливість. Я звернуся до Верховної ради й з цим клопотанням. Звичайно, вже від депутатів Верховної Ради залежатиме, чи підуть вони на таке рішення. Тим не менше, по всім п’ятьом вищезгаданим депутатам я впевнений у достатності доказів для притягнення їх до відповідальності! Чи буде їх достатньо для підозри? Думаю, що так. Чи буде їх достатньо для обвинувального акту? З великою вірогідністю можу сказати, що так, але для цього ще є етап досудового слідства, який має відбутися у розумні терміни. З моєї точки зору, це десь до півроку. Після цього перейдемо до судових слухань.

Чи кінець це чистки рядів у Верховній Раді? Ні, не кінець. Найближчими днями ви почуєте ще одне повідомлення про народного обранця, який теж вже потрапив під пильний нагляд прокуратури. А усіх інших депутатів-правопорушників будемо рахувати по осені».

Читайте також : Юрій Луценко в Житомирі: «Бізнес — священна корова України, котра годує усю державу!»

Катерина Дейнека

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Суббота, 24/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework