«Житомирський Іларіон» схожий на Леніна? ФОТО

Огієнко та Ленін: житомиряни побачили спільні риси у зовнішності цих двох постатей

Лише декілька днів минуло з моменту відкриття пам’ятника митрополиту Іларіону (Івану Огієнку), як житомиряни із завзяттям взялися придивлятися та обговорювати, на кого ж схожий двометровий гранітний митрополит.

Ви будете здивовані, шановні, читачі, але дехто із житомирян порівнює зовнішність Івана Огієнка на пам’ятнику із … зовнішністю Леніна. У соціальній мережі Facebook нам зустрілися кілька публікацій, у яких місцеві жителі, побачивши новостворений пам’ятник митрополиту Іларіону, стверджують, що на ньому Огієнко, як дві краплі води, схожий на Володимира Ілліча. На підтвердження цих слів ми пропонуємо вам поглянути на один із прикладів — зображення публікації користувача Михайла Сліпченка, а також на коментарі до неї. Варто зазначити, що у своїх відгуках дехто погоджується з його зрівнянням, а дехто стверджує, що Іван Огієнко схожий лише на себе, і ні на кого більше.

Також житомиряни у коментарях порушили ще одне питання: чому на постаменті ім’я митрополита написано з двома «л», якщо усі ми звикли до імені Іларіон. Ситуацію роз’яснив о. Богдан (Бойко), настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира: «Правильно ім’я митрополита пишеться з однією «л», але на постаменті інший варіант — Ілларіон. Я говорив про це зі скульптором, він мені казав, що використає правопис того часу. Навіть оте «е», так як «є», — це правопис того часу, коли жив і працював Іван Огієнко (митрополит Іларіон)».

А на нашому сайті, під матеріалом про відкриття пам’ятника митрополиту Іларіону, була висловлена думка одного із читачів з ніком Роман: «Людоньки! Прокиньтеся! Пам'ятник мало того, що геть не схожий на самого митрополита, так він ще й потворний! Криворукі архітектори та скульптори! Це ж просто якась важко хвора істота зображена! Невже не бачите, що вони анатомію людини ніколи не вчили?! Тьху на вас усіх сто разів!».

Проте, думки кардинально різняться, адже разом із людьми, яким дуже не подобається пам’ятник і які вважають його потворним, є й такі, що говорять про його красу та задоволені роботою скульптора і архітектора. Не дарма ж говорять: «Скільки людей, стільки й думок».

n 2706179 1

n 2706179 2

Нагадаємо, що 23 червня в Житомирі відбулося відкриття пам'ятника українському вченому, політичному, громадському і церковному діячу, мовознавцю, лексикографу, історику церкви та педагогу митрополиту УАПЦ Іларіону — Огієнку Івану Івановичу.

Зазначимо, що пам’ятник Івану Огієнку створили житомирський скульптор Василь Фещенко та архітектор Валерій Головатенко, а виготовлений він за спонсорські кошти (меценат — Олександр Медведюк). Як розповів архітектор Валерій Головатенко, пам’ятник виготовлений із запорізького граніту, і має такі розміри: 2,3 м фігура та 70 см постамент.

Всі новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 27/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework