Офіційна заява від Житомирської єпархії УПЦ Київського патріархату: рейдерського захоплення Свято-Михайлівського собору не буде

Управління Житомирської єпархії УПЦ Київського патріархату застерігає житомирян від поширення в ЗМІ та інтернет-просторі неправдивої інформації стосовно рейдерського захоплення Свято-Михайлівського собору в м.Житомирі 29.06.2017 року.

Насправді цього дня, з благословення Преосвященнішого Паїсія, єпископа Житомирського і Овруцького, о 18-30 год. відбудуться загальні збори православної громади Свято-Михайлівського кафедрального собору з порядком денним:

• Звіт керівних органів громади.
• Перевибори членів громади (двадцятки-фундаторів).
• Перевибори керівних органів громади.
• Заміна Статуту (на нову редакцію).
• Різне. (оприлюднено на сторінці настоятеля прот. Богдана Бойка у соцмережі Facebook).

Повідомляємо також, що загальні збори відбудуться під головуванням настоятеля собору прот. Богдана Бойка.

20.11.2016 набрав чинності Закон України від 06.10.2016 №1667-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення окремих положень про оподаткування неприбуткових організацій», яким визначено, що доходи неприбуткових релігійних організацій можуть використовуватись не тільки для фінансування видатків на їх утримання та напрямів діяльності, визначених їх установчими документами, але й для здійснення неприбуткової (добродійної) діяльності, передбаченої законом для релігійних організацій, у тому числі надання гуманітарної допомоги, здійснення благодійної діяльності, милосердя.

При цьому, фінансування цих видатків не вважається розподілом отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб.

Також, Законом №1667 доповнено пункт 35 підрозділу 4 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України абзацом третім наступного змісту:

«Тимчасово, до 1 січня 2018 року, не може бути підставою для виключення неприбуткових релігійних організацій з Реєстру неприбуткових установ та організацій невиконання такими релігійними організаціями вимог до установчих документів, визначених пп. 133.4.1 п. 133.4 ст. 133 цього Кодексу».

Згідно вимог цих правових норм, всі релігійні організації, які мають правовий статус «неприбуткової організації» повинні перереєструвати свої статути. Саме ця процедура і буде відбуватися на загальних зборах 29.06.2017 року.

Крім цього, просимо всіх вірян не піддаватися на всілякі провокації з боку агресивно налаштованих осіб неправдивою інформацією, яка не відповідає дійсності. Свято-Михайлівський собор відчинений щодня і до нього можуть цілком безпечно входити всі миряни для задоволення своїх релігійних потреб.

У соборі також безперешкодно відбуваються архиєрейські богослужіння, тому рейдерське захоплення собору не має логічного втілення. А таке нагнітання агресії навколо звичайної робочої процедури щодо узгодження статуту юридичної особи з вимогами чинного законодавства вигідне і спровоковане «промосковськими активістами», що намагаються розділити нашу Українську Церкву.

Житомирська єпархія УПЦ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ міцно стоїть на засадах об’єднання всіх мирян під омофором Київського Патріархату на чолі з її предстоятелем. Тому всі чутки стосовно виокремлення Свято-Михайлівського собору м. Житомира із системи Української Православної Церкви Київського Патріархату є неправдивими.

Всі новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework