Лекторіум, майстер-класи, інтелектуальні ігри та бесіди: у Житомирі відсвяткували День Конституції України. ФОТОРЕПОРТАЖ

  28 червня в Україні відзначається одне з найголовніших державних свят — День Конституції, яку в нашій державі ухвалили рівно 21 рік тому. Пропонуємо вам переглянути, як відзначали цей важливий для усієї країни день житомиряни та гості міста.

  Перш за все, потрібно відмітити, що цього року працівники управління культури Житомирської міської ради, яке і є організатором усіх заходів цього дня, підготували насичену програму заходів. Організатори вирішили відійти від традиційних урочистостей та концертів і підготували багато цікавих заходів та різних локацій, спрямованих на навчання, творчий, освітній, культурний розвиток та патріотичне виховання людей.

  Із урочистостей 28 червня були: покладання квітів (до пам’ятників Тараса Шевченка та Івана Франка, до меморіальних дощок Олега Ольжича та Михайла Грушевського, до меморіального погруддя В’ячеслава Чорновола та до могили учасників українських національно-визвольних змагань Миколи Сціборського та Омеляна Сеника), а також спільне виконання житомирянами і фольклорним ансамблем національного обряду «Родослав» Державного Гімну України.

День Конституції Житомир

  Все найцікавіше розпочалося з 11:00 на Майдані ім. С. П. Корольова. Упродовж дня на цій території відбувалися різноманітні виставки, презентації та майстер-класи. Зокрема, майстри народної творчості показували майстер-класи з виготовлення виробів з елементами державної символіки, а також відбувся майстер-клас з гончарства від Данила та Івана.

  Комунальний заклад «Централізована бібліотечна система Житомира» організував наступні локації та активності: «Маленькі творці Конституції», Шаховий клуб, лекцію «Доросла нація», лото-дискусію, кросворди для підлітків, комфортне читацьке містечко, буккросинг «Подаруй книгу», бесіди, інтерактивне спілкування, вікторини та брейн-ринг.

Віктор Мойсієнко

  Також з 11:00 до 15:00 відбулася одна із найбільш очікуваних подій цього дня — «Лекторіум просто неба». Це був захід у форматі публічної дискусії за участі відомих українських журналістів та громадських діячів. Серед них: Юрій Макаров, Олесь Доній, Андрій Кокотюха, Віктор Мойсієнко та Олена Галагуза.

  Далі на усіх, хто завітав на Майдан Корольова у Житомирі, теж чекало ще багато цікавого: комунікативна зустріч місцевих поетів та бардів під назвою «Авторське слово — сила українця», показ документального фільму «Пилип Орлик. Факти. Конституція» та виступ Лесі Рой і гурту «Телері».

лекторій Житомир

  Окрім того, з 17:00 до 21:00 організатори запрошували житомирян та гостей міста переглянути к  інострічки з Фестивалю європейського кіно «Надновий заповіт» (Бельгія, Франція, Люксембург, 2015 рік) та патріотичний вітчизняний мультфільм Сашка Лірника «Моя країна — Україна».

День Конституції

День Конституції

День Конституції

n 2906171 1

n 2906171 1

n 2906171 1

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 29/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework