На ремонт літака Ту-104А грошей немає

  Старенький і обшарпаний літак в парку – грізна і потужна машина минулого. Ту-104А – перший радянський турбореактивник. У Житомирі знаходиться один із півтора десятка. Це може бути перлиною і окрасою міста, переконаний житомирянин Сергій Бовкун.

   Про це він писав у петиції міській владі. У лютому 2017-го року Сергій Бовкун подав електронну петицію до Житомирської міської ради з пропозицією зробити косметичний ремонт літака. Петиція набрала 256 голосів з необхідних 250-ти. Проте чоловік отримав відмову, передає sk1.tv.

  Чи є перспективи оновити літак, запитали у директора КП «Парк».

  «Зважаючи на обмежене фінансування цього року не передбачається його реставрація. Враховуючи його розміри, нам потрібно задіяти техніку і все інше», — наголошує директор КП «Парк» Світлана Ольшанська.

  Та все ж косметичний ремонт літака можливий, у майбутній концепції парку, – пообіцяла посадовець. У 1980-х роках в салоні функціонував кінотеатр , пізніше – кімната сміху. Ту-104 випускали наприкінці 60-х минулого століття. Загалом побудовано 201 машину. Політ отаннього літака задокументовано 1986 року. З 16-ох збережених екземплярів 10 знаходяться на території Росії, 3 – в Чехії та 3 в Україні.

Всі новини Житомира

 

 

Последнее изменение Четверг, 29/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework